Radnici Aluminija prepušteni na nemilost sudbine

ljubuski.info

Dok se rudari grčevito bore za svoja prava pred federalnom Vladom i ministrom energije, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem, a što obilato prate i mediji, u Mostaru je druga priča. Bivši radnici Aluminija pali su u zaborav. Isti ministar, ista Vlada treba uvezati staž desetina radnika, kako bi se mogli umiroviti, no u javnosti se o Aluminiju slabije piše.

Mahom Hrvati iz propalog mostarskog diva prepušteni su na milost i nemilost sudbini. Sindikalisti Aluminija podupiru rudare, no pitaju se kada će njihov problem biti riješen.
Prema zadnjim informacijama koje imamo od sinoć i jutros riješen je status 23 radnika, no sada je njih između 50 i 100 upitno, ni sam ne znam točno, kaže Pero Bebek, ispred bivših djelatnika Aluminija.

Dobili su presude protiv bivšeg poduzeća, no kako nije bilo stečaja ne mogu se naplatiti. Čekaju sudbinu.

Obećanja bivšim radnicima nisu ispunjena. Vlada Federacije 31. srpnja 2019. obvezala se u sljedeće tri godine da uplatiti sav staž. Ispoštivala je samo prva četiri mjeseca u 2019. godini - rujan, listopad, studeni i prosinac. Od tada sve ide sporo. I politika u Hrvata je davala obećanja koja nije ispunila. U HDZ-u BiH poručivali su im da će sve biti riješeno do 1. srpnja, no nije ni do 1. prosinca.

hercegovina.info

Glas naroda

dobro je bilo dok je bilo

A kako su se samo bahatili u mepasu kad dobiju plaću na kavu šoping i šprdaju se o protjeranim i nezaposlenima eto obilo im se sad o glavu di im sad njihov kradzeovski stožernik ćiriličar?

Zanimljivo,vlada FBiH 44%,mali dioničari 44%,vlada Hrvatske 12%. Kako sad da vlada FBiH uplati 100%? Pa vidite li da je vlada uplatila koliko i treba? I zar to nije mrsko Sarajevo?

Vidis kako si ti pametni obmanjivac!Ovi drugi su dionicari i oni gube na vrijednosti dionica zbog nesposobne vlade koja je postavila nesposobnu upravu.Kapisi?

Da da rat je davno zavrsijo treba raditi toje bila njihova priča pa nek sada rade

Pola nji nije ni dolazilo na posa a dvi ipo iljedarke padale na račun.

Pod hitno mijenjat izborni zakon, sve je ovo zbog njega, demokracija samo kao u s.korei

Najgora zidovska kletva,imao pa nemao... Krkanluk,bahacenje doslo na naplatu.

Tata mi je dole radio preko 30 godina, to je bio primjer prave firme (a svake godine se kralo po nekoliko milijuna), za sve sam mislio da ce propasti ali Aluminij nikada, zamisli ugasit to i poslat 1000 ljudi kuci, to je smrtni grijeh. Duga je bilo samo 400mil, kazem samo jer rudnici u Bosni danas duguju preko Milijardu a i dan danas rade, Aluminij je mogao otplacivati dug i sve biti kao i prije ali nije bilo politicke volje, iskreno najvise me razocarala RH koja je sa svojim postotkom od 12% ili vise nisam sig, nije napravila nista

Alenko,kad ti je tata doli tolike godine radio moga bi nam ti objasnit kako se to moglo dalje.Evo u zadnjih godinu dana je cijena aluminija porasla bar 50% ali raste i cijena struje i drugih ulazni troškova.Razjasnite malo stvar jeli se more napredovat kad svi,ali baš svi ,kradu?Što se tiče rudnika,i ne samo njih,tu si u pravu iako im jje oboma vlasnik isti.Hrvacka je,da te podsjetim,već jednom Aluminiski pokrenula.

Radnici Aluminija prepušteni na nemilost sudbine
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari