Održana radionica "Agropoduzetništvo u Zapadnohercegovačkoj županiji"

ljubuski.info

U organizaciji Ureda za europske integracije Vlade ZHŽ i uz podršku USAID Turizam projekta jučer je u hotelu Bigeste održana radionica o agropoduzetništvu u Zapadnohercegovačkoj županiji, a radionice će se održati i u ostalim gradovima i općinama u Županiji.

Uz Ured za europske integracije na radionici sudjeluje i ministarstvo gospodarstva ZHŽ, pa je Pero Mandić govorio o pokretanju "digitalne tržnice" te obrazložio pogodnosti koje se pružaju, a najbolje se to vidjelo u Covid krizi gdje je put robe od proizvođača do potrošača praktično sveden na minimum, a korist je obostrana, bez troškova transporta, distribucije…

Gospođa Nataša Musa iz Sarajeva ispred USAID-a govorila je o održivom turizmu i njegovu razvoju kroz razne aspekte i iskustva temeljena na konkretnim proizvodima.

Osim predavača i moderatora sudjelovalo je nekoliko domaćih proizvođača koji se bave izradom suvenira, tradicijskih glazbala, domaćih sokova, maslinova ulja… Bilo je zanimljivo čuti njihova razmišljanja, prijedloge, ali i probleme s kojima se susreću prilikom plasmana svojih proizvoda.

Predstavnika USAID-a su spremni pomoći da gospodarstva i pojedinci, koji se bave proizvodnjom poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, lakše plasiraju svoje proizvode. Prije svega boljom prezentacijom i marketingom zbog veće prepoznatljivosti, boljim pozicioniranjem, ali i poboljšanjem kvalitete i većom cijenom. USAID Turizam projekt je prepoznao prijedlog, ideju i posvećenost Ureda Vlade ZHŽ za europske integracije da podrži poljoprivredna i druga gospodarstva u poboljšanju postojeće ponude i njene bolje integracije u turistički lanac vrijednosti, a tome će biti posvećen i ubuduće.

Radio Ljubuški

Glas naroda

džaba priča ako nisi u hadezeu samo pravac Njemačka

Održana radionica "Agropoduzetništvo u Zapadnohercegovačkoj županiji"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari