U Mostaru predstavljena slikovnica o hercegu Stjepanu Kosači

ljubuski.info

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak u Mostaru je u ponedjeljak predstavljena slikovnica "Herceg Stjepan Kosača", autora Zvonimira Mikulića.

Slikovnica je izašla u nakladi HKD Napredak podružnica Ljubuški. Autor teksta je Zvonimir Mikulić, ilustracije potpisuje Marko Barbarić, a svoj doprinos dali su i Anela Rozić-Vrankić i Mirko Rašić.

Mikulić je kazao kako slikovnica govori o životu Stjepana Kosače te da si je u kreativnom procesu dopustio neke slobode kako bi djeci približio lik tog velikana.
Prihvatio sam poziv ljubuškog Napretka da im se pridružim u stvaranju ove slikovnice i napisao sam pjesmu koja ima dvanaest strofa, dvanaest katrena četverostiha koji su podijeljeni po tri strofe gdje se prate hercegovo djetinjstvo, mladost, zrelost i starost. Istraživao sam koliko je bilo moguće, ali da ne idem previše u dubinu povijesnih činjenica, kako bih zadržao tu neku pjesničku slobodu, da zamislim neke stvari koje ne odgovaraju tim činjenicama, rekao je Mikulić.

Dodao je kako je slikovnica prilagođena djeci i njezin cilj je mlađe generacije potaknuti na čitanje i tako upoznaju velikane iz naše povijesti.

Dopredsjednik Napretka Miroslav Landeka je rekao kako ideja za ovu slikovnicu dolazi iz ljubuške podružnice te se osvrnuo na suradnju mostarskog i ljubuškog ogranka.
Imamo potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji s ljubuškom podružnicom te se nadamo uspješnoj suradnji i u budućnosti. Prvo predstavljanje ove slikovnice je bilo u Ljubuškom, a sada je ovdje u Mostaru. Napredak se trudi biti raznovrstan, organizirajući mnoge kulturne sadržaje, a večeras smo privukli one najmlađe. Želja nam je ponuditi što bolji kulturni sadržaj Mostaru i Hercegovini, izjavio je Landeka.

Voditeljica programa bila je Barbara Landeka, a u promociji su sudjelovali Marko Barbarić, Anela Rozić-Vrankić, Zvonimir Mikulić Đono, Ljubuške mažoretkinje, Vitezovi herceg Stjepana, Udruga "Lubussa", Glazbena škola Ljubuški i Klub kulture "Libuša".

Glas naroda

Klasična bajka, a ilustitano kao da je riječ o kralju Arturu iz Engleske. Mogao bi ubrzo Mel Gipson snimit Hrabro srce 2. Toliko o stereotipima

Nas Stjepan stari....*urvar

U Mostaru predstavljena slikovnica o hercegu Stjepanu Kosači
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari