Nadbiskup Cavalli novi apostolski vizitator za župu Međugorje

ljubuski.info

Sveti Otac Franjo imenovao je nadbiskupa mons. Aldu Cavallia novim apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis.

Novi apostolski vizitator mons. Cavalli na ovo mjesto dolazi nakon uloge apostolskog nuncija u Nizozemskoj.

Mons. Aldo Cavalli rođen je u mjestu Lecco u Italiji, 18. listopada 1946. Dana 18. ožujka 1971. zaređen je za svećenika u Bergamu. Nakon studija na Papinskoj crkvenoj akademiji, obnašao je diplomatsku službu Svete Stolice od 1979. godine. Papa Ivan Pavao II., 2. srpnja 1996. imenovao je naslovnim nadbiskupom biskupije Vibo Valentia. Zaređen je za biskupa, 26. kolovoza 1997. u katedrali u Bergamu. Imenovan je apostolskim delegatom u Angoli i apostolskim nuncijem u u Sao Tomeu i Principeu.

Nakon što je delegatura u Angoli uzdignuta na rang apostolske nuncijature, mons. Cavalli u toj zemlji obavlja službu apostolskog nuncija.

Dana 29. listopada 2007. papa Benedikt XVI. imenovao ga je apostolskim nuncijem u Kolumbiji, a 16. veljače 2013. Papa Benedikt XVI. imenovao ga je apostolskim nuncijem na Malti , a kasnije i apostolskim nuncijem u Libiji. Dana 21. ožujka 2015. papa Franjo imenovao ga je apostolskim nuncijem u Nizozemskoj.

KTA

Glas naroda

Monsinjore nunci lova je bitna.

Šta će ovi koji laju i niječu sve oko Međugorja, reći kad svima bude jasno i otkriveno. Ovi perićevi pislušnici jadni odraduju pisao, jeste li pročitali interviju sa ruskim kgb ovcom, sve će vam biti jasno

Dobar si ti.Ti viruješ i u ukazanja i u KGB

Možda će opet počet kapit pare kad dođe u Međugorje.

Nadbiskup Cavalli novi apostolski vizitator za župu Međugorje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari