Održana sjednica proširenog Predsjedništva HDZ-a BiH

ljubuski.info

U Kupresu, u hotelu Adria Ski, održana je 26. sjednica proširenog Predsjedništva HDZ-a BiH.

Na sjednici se razgovaralo o aktualnim političkim procesima i pregovorima o reformi Izbornog zakona BiH kao ključnog političkog pitanja koje će usmjeriti sve buduće odnose, napose u Federaciji BiH. Također, funkcioniranje institucija na svim razinama vlasti i pitanja sigurnosnog okvira bile su teme današnje proširene sjednice Predsjedništva.

Istaknuto je kako retorika koja narušava međunacionalne odnose i kojoj javnost svjedoči ne može doprinijeti ničemu osim nacionalističkim partikularnim ciljevima pojedinih politika.

Izdvojeno je kako buduće izborno zakonodavstvo osigurava nužne preduvjete za održavanje Općih izbora 2022 godine i regulira sve postojeće neustavne anomalije i onemogućava diskriminaciju, nametanje političkih predstavnika i majorizaciju. Ustavni sud BiH i Europski sud za ljudska prava izdvojili su kao temeljni ustavni postulat - konstitutivnost naroda. Izborni zakon BiH mora omogućiti legitimno političko predstavljanje i jednaka aktivna i pasivna biračka prava svima i biti usklađen s Ustavom BiH.

Predsjedništvo BiH i Dom(ovi) naroda (BiH i F BiH) ne mogu biti predmet diskriminacije jer su u Daytonskom mirovnom sporazumu i postavljeni kao institucionalni okviri utemeljeni na jednakopravnoj zastupljenosti i legitimnoj predstavljenosti konstitutivnih naroda. Ove institucije služe kao balans većinskog i konsenzusnog modela, slično kao i u svim drugim višenacionalnim državama diljem Europe i svijeta.

Na sjednici proširenog Predsjedništva poseban naglasak je stavljen na preostalo vremensko razdoblje do kraja tekuće godine. Održiv dogovor o svim otvorenim političkim pitanjima je jednako važan politički interes za sve uključene strane.

hdzbih.org

Glas naroda

koga javite kad ta hobotnica bude pecena

Uclani se u našu partiju i živjet ćeš bolje. Mi svojim članovima pružamo prosperitet i blagostanje. Brinemo o njihovoj sadašnjosti i buducnosti. Stitimo ih od progona i prozivanja. Mi smo stožerna hrvatska zajednica koja sustavno brine o svom hrvatskom članstvu. Nikad to nemojte zaboraviti, vi koji jos dvojite hocete li biti dio nase obitelji.

Mda, a zemlja je ravna ploha na ledjima kornjace...

Radije u .edere

Ili Jehovine svjedoke

Pa zar se još uvijek ova stranka zove HDZ?
Zar im na sudu od prije mjesec dana nije promjenjeno ime u ZO?

to su sve uhljebi i njonje nek bude njima što oni pružaju hrvatskom narodu

oni će sve učiniti da nebude izbora jer ovko stanje odgovara korupciji i iseljenju mladih kad vidim mlade ljude koji podršku daju [ * neprimjereno * ]ma gadimi se ali to su obične ulizice i njonje.

Održana sjednica proširenog Predsjedništva HDZ-a BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari