Ministrica se nada kako će biti dovoljno pameti na obje strane

ljubuski.info

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Ružica Mikulić kazala je kako se nada da će se uskoro postići dogovor s predstavnicima Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ZHŽ-a kako bi generalni štrajk, koji je počeo jutros, što prije završio.

U stalnom smo kontaktu sa sindikatima, kako ja, tako i predsjednik Vlade ZHŽ-a i ministar financija. Dogovarali smo na zadnjem sastanku, kada su oni tražili povećanje plaća, da će dobiti povišicu od pet posto sada, ali nismo mogli obećati dodatnih pet posto oko Uskrsa i pet posto 1. rujna sljedeće godine, što su oni tražili, jer nismo sigurni kakvo će biti punjenje proračuna. Tu su nastali prijepori te je u konačnici to razlog zbog kojeg je došlo do štrajka - kazala je ministrica Mikulić u izjavi za Fenu.

Dodala je kako će na današnjoj sjednici županijska Vlada zauzeti stav o tom pitanju.
Sada trenutno nemamo nikakvih ponuda, sjednica Vlade je u tijeku i moguće je da se dogode nekakvi pomaci. U konačnici, najprije moramo imenovati ljude koji će biti u mirovnom vijeću ispred Vlade ZHŽ, pa ćemo sve rješavati u hodu - kazala je ministrica.

Dodala je kako se nada da će "biti dovoljno pameti i s jedne i s druge strane te da se štrajk neće razvući u nedogled".

Generalni štrajk u sedam srednjih škola i jednoj srednjoj glazbenoj školi Zapadnohercegovačke županije započeo je jutros. Glavni razlog za generalni štrajk je nepostojanje kolektivnog ugovora te nezadovoljstvo sindikalista visinom plaća.

Priopćenje za javnost sa 107. sjednice Vlade

U srijedu 24. studenoga 2021. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Zdenka Ćosića, u Širokom Brijegu je održana 107. sjednica Vlade Zapadnohercegovačke županije.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila tekst Prijedloga Izmjena i dopuna Proračuna Zapadnohercegovačke županije za 2021. godinu, odnosno utvrdila tekst Prijedloga Zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju Proračuna Zapadnohercegovačke županije za 2021. godinu, te ih uputila u daljnju proceduru Skupštini Zapadnohercegovačke županije.

Vlada je donijela Odluku o usvajanju smjernica za planiranje rada županijskih tijela za razdoblje 2022. – 2024. godine; Odluku o usvajanju Akcijskog plana Zapadnohercegovačke županije za provođenje strategije suprotstavljanja trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini 2020. – 2023. i Odluku o proglašenju 25. studenoga 2021. godine (četvrtak) neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Također, Vlada je usvojila Povremeno izvješće o izvršavanju Proračuna Zapadnohercegovačke županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2021. godine.

Vlada je donijela Rješenje o izmjenama Rješenja o imenovanju Županijskog odbora za razvoj, kao i Rješenje o prijedlogu za imenovanje člana u Školski odbor Druge osnovne škole Široki Brijeg u ime Zapadnohercegovačke županije, kojim se u navedeni Školski odbor imenuje Drago Damjanović.

Vlada imenovala člana u mirvno vijeće

Vlada Zapadnohercegovačke županije na 107. sjednici imenovala je svog članka u tročlanom mirovnom vijeću kako bi uspjeli sa Sindikatom dogovoriti prekid generalnog štrajka u srednjim školama ZHŽkoji je početo u srijedu.

Poslodavac, u ovom slučaju Vlada ZHŽ, te Nezavisni sindikat uposlenika u srednjim školama ZHŽ, imenovali su po jednog člana mirovnog vijeća dok se oko trećeg člana obje strane moraju složiti.

Popis od nekoliko imena za trećeg člana predložio je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ Tomislav Pejić. Ukoliko se obje strane ne slože oko imena, o tome će odlučivati nadležni sud.

Vjerujem da će biti dovoljno pameti i s jedne i s druge strane te da se štrajk neće razvući, prije svega na korist djeci pa onda i nastavnicima. Što se tiče razloga Sindikata zbog kojih su stupili u generalni štrajk, nijedan od tih razloga ne uvažam osim ovoga gdje traže povećanje plaća. Evidentno je da su plaće male u svim sektorima u Županiji Zapadnohercegovačkoj, od škola pa do javnih institucija, izjavila je ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ Ružica Mikulić.

Ističe kako je neki razlozi Sindikata i vrijeđaju.
Naveli su da u pojedinim školama nemaju uvjeta za rad, da su neke škole prljave i hladne. Ako ima takvih slučajeva, onda treba odgovarati ravnatelj i osobe odgovorno za održavanje, a to su čistačice. No, sumnjam u to da su nam škole prljave, smatra ministrica Mikulić.

Iz Sindikata su u utorak kazali da su im sva sredstva za rad kreda i ploča, a ministrica smatra da to nije istina.
Kroz projekt e-Dnevnik četiri škole su nam opremljene s oko 200 laptopa, interaktivnih setova, pametnih ploča i projekta, a u školama je postavljen i internet, objašnjava Mikulić te za kraj dodaje da je kolektivni ugovor spreman.
On je spreman, samo su iz Sindikata rekli da ga neće potpisati dok se ne poveća plaća, zaključila je ministrica obrazovanja ZHŽ Ružica Mikulić.

FENA, jabuka.tv

Glas naroda

Savtko može biti ministar i izjave davati kad naprave nered u obrazovanju. Jadni profesora s ovakvom ministricom.

Ta će Ruška, vrhunska profesorica i pedagog, ucjenili je yugosrpski banditi lažovi lažnog HDZa, sa hrvatskim prezimenima.

I ako je zasluženo po struci, na rukovodećem mjestu, ona MORA priznati i sebi i hrvatskom narodu, od čij poreza i ona i ostala banda živi, da niti ona kao niti itko drugi iz takozvanog lažnog HDZ’A nije izabran voljom hrvatskog naroda, nego namješten iz Moskovske zločinačke bezbožne nevjerne komunističke i sotonske Kominterne, preko partizanskih lažova Beograda i Mostara.

Jednadžba i mizerni udjeli hrvatskog naroda u lažnim i manipuliranim prividnim izborima, je i njena dobro poznata matematika, možda čak i osnovne škole, a svakako srednje.

Bože spasi nas od zla. Svak li ti more lagat i u oči gledat. Nije meni krivo što nas laže, nego mi krivo što misli da joj vjerujemo.
Adio

S jedne strane je važnije odletit po postav za butigu nego radit

Ružice jami igle uruke i heklaj jadnice ti si nesposobna da obnašaš toju dužnost ti si poslušnica ništa drugo

Ružice jami igle uruke i heklaj jadnice ti si nesposobna da obnašaš toju dužnost ti si poslušnica ništa drugo

Sašila si nam luđačke košulje umjesto navlake za trosjed hahaha šuplja priča gospojo

Umirem od sramote

Ministrici nije stalo do obrazovanja niti ima vremena za ministarstvo obrazovanja i djecu našu nego privatni biznis krojačice joj je čitavo vrime bio ured.

Otamo ona sve nadzire, najbolje da sašije uniforme prugaste i spremi ih po avutobusu

Jeli to ona što je sređivala ocjene.

Krojačica ministrica prosvjete crno nam se piše ko njezina haljinica

jedna strana vec nije pokazala dovoljno pameti,a to ste vi vladari svemira

Ljubo dobro ti se prosu s izborom

Ova žena je potpuno nesposobna, što je samo dokaz da na njezinom mjestu ne treba biti posebno pametna osoba.

A gdje su sad oni da kazu da zivimo u demokraciji

Ja izjave majko moja mila,ja izjave.
Pa da ima iti malo morala,pameti,odgovornosti,ljudskosti pa ako hocete i znanja trenutno bi podnijela neopozivu OStavku.

mogla bi ona u zatvorskoj sobi otvoriti snajderaj

Istjerat će iz pameti i ovo malo prosvjete što je ostalo.
Prosvjeta ima pameti, a za ministricu djela govore čiji je zarobljenik

Profesori svaka čast izdržite

Da ima pameti ostavku bi dala već, dovela profesore do ruba egzistencije i dostojanstva

Pa zar ona nije dobila otkaz kad je ono sređivala ocjene.

Onaj koji je sređivao zaposlio je ženu
U ŠKOLU

Vi pedagozi nemate sta trazit imate vi dobre plate i dobar zivot .Zato obustavite strajk i prihvatite se pametnijeg posla.

Ostavka je jedino rješenje za dugogodišnji uništavanje obrazovanja za ministricu da bi mogla šiti suknjice a dica i profesori su zaboravljeni od njenog ministarstva koje bi trebalo pretvoriti u miniistrastvo krojačice.

Ja bi joj uvukla konac kad nosi naočale i smjer ubaciti uvlačenje konca u iglu u škole. Svedno nam se djecu bodu

Ministrica se nada kako će biti dovoljno pameti na obje strane
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari