Dom naroda FBiH danas o Strategiji zapošljavanja u FBiH

ljubuski.info

Dom naroda Federalnog parlamenta danas će nastaviti 14. sjednicu, na kojoj će razmatrati Strategiju zapošljavanja u Federaciji, koja predstavlja platformu za reformske aktivnosti i mjere u Federaciji u oblasti zapošljavanja u razdoblju 2021.-2027. godine.

Prema tome, utvrđena su četiri cilja koja se trebaju realizirati u idućih sedam godina. Tako se treba povećati osobna zapošljivost i uskladiti vještine sa zahtjevima tržišta rada. Zatim, promovirati kapacitet poduzeća u privatnom sektoru za otvaranje formalnih radnih mjesta.

Treći cilj ogleda se u tome da treba uključiti osobe u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz efektivnije aktivne politike tržišta rada, a četvrti je cilj osnažiti upravljanje tržištem rada i povećati kapacitete za provođenje politike.

Za provođenje ovih ciljeva bit će odgovorna relevantna federalna i županijska ministarstva i nadležne institucije.

Također, u nastavku 14. sjednice izaslanici će se izjašnjavati još o četiri točke, a to su Strategija upravljanja dugom 2020.-2022.godina, Prijedlog odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacijskog plana sanacije, konzervacije, restauracije i revitalizacije Sarajevske čaršije, Prijedlog zaključka o utvrđivanju Programa provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju BiH za razdoblje 2021.-2024. godina i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru članova u Parlamentarno povjerenstvo odgovorno za reviziju.

Glas naroda

Strategija kao u mupu zhz zupanije ,br 1 nama diranja izmedju sebe jer su svi rodbina ,bit ce incest,br 2 ,svi od kuce ponjet svoju stolicu jer u ministarstvu nema mjesta ,br 3 ,najmanje biti 2 sata na radnom mjestu ,moze neko nesto trebat vi ste sramota ove drzave skupa sa ministrom koristite auta u privatne svrhe ,stidite se

Dom naroda FBiH danas o Strategiji zapošljavanja u FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari