Korupcija je rak, a u BiH tih kirurga nema

ljubuski.info

Korupcija je rak za demokraciju. Kirurgijom često se uklanjaju tumori, u BiH ne vidimo te kirurge koji su spremni da ovo otklone. Dakle, treba nam transparentnost da se ovaj problem što više udalji i da se na njega skrene pažnja, istaknuo je američki veleposlanik u BiH Eric Nelson govoreći na konferenciju za medije na temu "Korupcija u oblasti gradnje i prostornog planiranja u KS" u organizaciji Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo.

Između ostalog, kazao je kako je ovaj ured vrlo ozbiljan akter u borbi protiv korupcije.
Previše lidera ignorira ovaj problem. Odljev mozgova ozbiljno ugrožava razvoj BiH. Slabo primjenjivanje zakona ugrožava prosperitet. BiH zaostaje za susjedima u borbi protiv korupcije. Ured je tu ne samo da otkrije korupcije nego da građanima pokaže kako korupcija može utjecati na njihove živote, kazao je Nelson.

Dodao je kako su građani stalno pod pritiskom i prijetnjom te da je zadovoljan što rad Ureda za borbu protiv korupcije i njihove metode usvajaju i druge vlade.

Video: Obitelj Grabo - Zidovi nemaju oči

Brčko distrikt je usvojio, a potajno se nadamo uskoro i Tuzlanski kanton. U ZDK smo morali suspendirati zbog njihove neozbiljnosti. Radar programom se mora iskorijeniti korupcija. Zahvaljujemo se Uredu za borbu protiv tog raka. Neki u BiH bi željeli da vi ne uspijete ali bi mnogi građani to htjeli. Ovo će biti inspiracija građanima da se ova borba može uspješno okončati, kazao je Nelson.

Šef Izaslanstva EU i posebni izaslanik EU u BiH, veleposlanik Johann Sattler, kazao je kako je transparentnost je vrlo bitno oružje u borbi protiv korupcije, te da gdje ima korupcije tu ima i žrtava.

Veleposlanik Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthew Field najavio je nastavak suradnje.
Korupcija je pošast u BiH, onemogućuje napredak i tjera investitore. Rezultati koji su ovdje predstavljeni su rezultat napornog rada. Usprkos unosnim zaradama koruptivnih aktivnosti uvjeren sam da će ovi rezultati pokazati da se kriminal ne isplati. Ovo nije kraj, ovo je samo početak jednog dugotrajnog procesa rekao je.

Glas naroda

Imamo policiju i SIPU a razara nas korupcija, vlast se bira na izborima ,KAKO TO???, amo rješit jednostavan zadatak...

Lako je to provjeriti sve zaposlene u državnin firman kontrolisat koliko ima crvenu knjižicu

Kirurg u njemackoj

Istina samo ne znam šta čeka

Ima ima samo je pitanje hoće li za nas biti kasno.Ne znam šta branitelji čekaju,imaju iskustvo imaju s čime

Kakvi branitelji ,sta oni mogu, branit svoje invalidnine. Ovdje je vlast ,sudstvo I mafija ruku pod ruku, zato toliko kradu ,nemaju se cega bojat. Daju tolike milijune za respiratore ,pronevjere lovu ,u svim drugim drzavama bi sami dali ostavke ,ali ne u Bih ,ovdje premijer [ * neprimjereno * ] jos vedri I oblaci . Polako svjedoci povlace svoje iskaze jedan za drugim, dokazi nestaju. Na kraju ce kao I Covic zidat svoje dvorce I pravit grbove I smijat nam se u facu .

Istina,pravih branitelja nestalo a lažni neće odgrist ruku koja ih mije

Sve se namješta sve je prevara šta je god posao s državnim parama tko će ih zatvoriti oni sami sebe neće

Kakvi branitelji!!!Obranili u ratu i predali je njima trojici,oni ih nagradili mirovinama i još im daju da šute!!!Sve Jude,da su branitelji obranili bi svoj narod od lop..luka!!!Izdajice za novce stanove auta poslovne prostore i zemljišta,ali Bogu to ne treba dukate jedne,narod vam pobježe,i dalje vas nije briga...

Odličan komentar iako to ne vrijedi za sve branitelje, ali nažalost za većinu- da.

Sto se tice pravih Branitelja malo koji od njih je ostvarilo neka prava koja su trebali dobiti.Jednostavno su prevareni od strane svojih zapovijednika kojih poslije rata vise nije brigalo za njih.I od strane drzave BiH ,a i od strane R.Hrvatske.Zapovijednici koje smo mi stavili su dobili ratne penzije ,invalidnine,ratna odlikovanja samo da bi sutili i pravili se kao da se nista ne desava.Naprimijer Pikotic koji ima TROLIST i Ratnu penziju ,suradnik udbe koji je uopce nije zasluzio.Sto se tice pravih branitelja Hrvatskog naroda i svih ostalih su sklonjeni i protijerani , im se podmece od strane Mup i LJubuskog Tuziteljstva i paraobavijestajnim udbaskim sluzbama.Prisluskuju se im telefoni, pracenje ,motrenje ,obavijestavanje.ZASTO vijerovatno samo njima znano.Vijerujem da se neceg plase.Mi se nismo plasili ni Cetnika,ni Jna ,ni Niski Specijalaca,ni Ukrajniski ,Ruski,ni Grcki.A ni Armije BiH kojih je bilo 12 naprema 1 ili 2 HVO bojovnika.A ni Avgistanaca,Iracana ,Saudiskih araba i svi ostalih mudzahedina ,koji su se izmijenjivali na nasoj Hrvatskoj zemlji da nas pobiju i protijeraju ali nisu uspijeli .Zivice narod Hrvatski i vike vikova.

Zivit ce narod Hrvatski ali u tudjini ,na kraju tu ostaje samo HDZ glasacka masinerija .

Korupcija je rak, a u BiH tih kirurga nema
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari