CTP mjera koje FBiH uvodi od 20. prosinca ne vrijedi u ZHŽ

ljubuski.info

Uvođenje obaveznih potvrda Vlade Federacije BiH nije razmatrano na sjednicama Stožera civilne zaštite ZHŽ. S obzirom da je još uvijek na snazi stanje nesreće na području naše županije, takvu odluku može donijeti samo Stožer civilne zaštite ZHŽ. Situacija se i dalje svakodnevno prati, ali trenutna je procjena kako nema potrebe za dodatnim mjerama, kazao je glasnogovornik županijskog stožera Stipan Zovko.

Mjere se neće pooštravati ni u HNŽ-u.

Epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi se, za sada, neće pooštravati, naveli su iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

Podsjetimo, danas je na sjednici Vlade Federacije BiH razmatrana informacija o epidemiološkoj situaciji te su usvojene nove zapovjedi Kriznog stožera. Kako je kazala pomoćnica ministra zdravstva FBiH Marina Bera odlučeno je od 20. prosinca uvesti CTP (cijepljen, testiran, prebolio) potvrde.
To je već postala praksa u drugim zemljama, a mi imamo dovoljno cjepiva da broj cijepljenih možemo u kratkom roku povećati, kazala je.

Bera je istaknula kako su naložili županijama u sljedećem razdoblju osigurati uvjete za to.
To znači da trebaju povećati broj punktova i omogućiti što veću dostupnost cjepiva, kao i povećati broj punktova za testiranje, kazala je.

Potvrde će se, dodala je, u prvom redu uvesti za sve zaposlene u sektoru zdravstva, socijalne zaštite i za sve uposlene u upravi na svim razinama vlasti.

Bera podsjeća da postoje osobe koje se iz zdravstvenih razloga ne mogu cijepiti te da će im se omogućiti dolazak na radno mjesto bez takve potvrde. Ona je navela kako je donesena mjera da timovi za cijepljenje idu ka stanovništvu, a naloženo je svim općinama organizirati punktove te mobilne timove koji će ići prema stanovnicima u udaljena područja te kod onih koji ne mogu doći do punktova zbog zdravstvenih stanja.

Pojasnila je da su mjere usvojene na osnovu procjene epidemionoške situacije te održanog sastanka sa županijskim premijerima.

Ova odluka Vlade FBiH i Kriznog stožera ne vrijedi na području Zapadnohercegovačke županije, s obzirom da je u ovoj županiji i dalje na snazi stanje nesreće koje je proglašeno prije nego što je to urađeno na entitetskoj razini. Samim time ZHŽ sama odlučuje o svemu.

Govoreći o trenutačnom epidemiološkom stanju, Bera tvrdi kako je u FBiH procijenjena visoka razina prijenosa te da pojavnost iznosi 146,4 slučaja na 100.000 osoba. Broj hospitaliziranih je povećan za sedam posto. Također je dodala da broj cijepljenih prvom dozom iznosi 27 posto, a drugom dozom 24 posto građana.

U cijeloj BiH u četvrtak su potvrđena 852 nova slučaja zaraze koronavirusom, a dnevni prosjek u protekla tri tjedna bio je ispod tisuće, no te razmjerno niske brojke rezultat su činjenice da se u zemlji provodi znatno manji broj testiranja nego, primjerice, u Hrvatskoj.

BiH je odavno prešla brojku od 10 tisuća umrlih uslijed zaraze pa je do četvrtka potvrđeno više od 12 tisuća takvih slučajeva.

S 367 smrtnih slučajeva na 100 tisuća stanovnika BiH je treća najpogođenija država na svijetu, nakon Perua i Bugarske, proistječe iz podataka koje prikuplja Johns Hopkins medicinsko sveučilište u SAD.

Glas naroda

Od ove odluke ovise idući izbori, a naš narod zna odgovorit kad ga se na nešto sili .

Treba uvesti mjere ko u Austriji!

Ma šta ćeš mjerit krava te rogom bola.

Austrija uvodi potpunu karantenu za cjepljene i ne cjepljene a prisiljavaju da se cjepi hahahah

Pobro svakako je svinjokolja pomalo roštilj i vino.

E, moj narode šaka jada upravlja svijetom

Hebo te svit kako ti je u kuci,susjestvu,selu i okolini; a šta će ri svit ko da se ti tamo nešto potaš?

Svakako niste ni u jednoj državi, živite sami i umrite sami!

367 na 100 tisuca pa koliki je to postotak od cega su umrli jesul bolovali i od cega

Neka vam Lauc kaže o mjerama. Čovjek se cijepi a poziva narod na prosvjed.

Lauc je truba što se tiče znanja.

u ovoj županiji vrijedi zakon sile a ne sila zakona dosta je više ovih podobnih narode probudi se.

u ovoj županiji vrijedi samo korupcija i nerad.

CTP mjera koje FBiH uvodi od 20. prosinca ne vrijedi u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari