Čović i Izetbegović nisu 'umirovljeni na dan'

ljubuski.info

Povodom tvrdnji, iznesenih u medijima da su "Izetbegović i Čović 'umirovljeni na dan' uz 15.000 eura otpremnine", reagirao je Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH koji u svom priopćenju iznosi potpuno suprotne tvrdnje.

Kao prvi argument ističu kako "nije točna tvrdnja da su Izetbegović i Čović 'umirovljeni na dan'". U tom cilju naglašavaju da nadležne službe u Tajništvu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nikada nisu donijele odluke o umirovljavanju Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića. Osim toga, uz neistinitu tvrdnju da su Izetbegović i Čović 'umirovljeni na dan' stoji 'uz 15.000 eura otpremnine' iz čega čitaoci mogu donijeti sasvim pogrešan zaključak da je Izetbegoviću i Čoviću isplaćena otpremnina u spomenutoj visini. Tačno je, međutim, da Izetbegoviću i Čoviću nije isplaćena nikakva otpremnina jer nije donesena odluka o njihovom umirovljenju.

Također navode kako nisu točni ni navodi prema kojima su (slijedi citat) predsjednik vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, predsjednik vladajuće Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH) Dragan Čović, potpredsjednik vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nikola Špirić, te predsjednik glavne opozicijske Srpske demokratske stranke Mirko Šarović "silom zakona" poslani u mirovine.

Nadležno tijelo za donošenje rješenja o prestanku radnog odnosa po osnovu umirovljenja, kao i odluke o otpremnini jeste Zajedničko povjerenstvo za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Ovo radno tijelo nikada nije donijelo odluku o umirovljenju Izetbegovića, Čovića, Špirića i Šarovića, niti su ovim zastupnicima isplaćivane bilo kakve otpremnine - ističe se u priopćenju za medije Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Glas naroda

gdje nestadoše komentari ,ko ih obrisa

Sad ga hebi,kad smo se izlajali, a vama tzv.novinarima jedno veliko G.!

Naređeno obavezno brisanje komentara, jer isti vrijeđaju inteligenciju uhljeba i njihova dragoga vođu. Čoban izgubio puno ovčica, a bogami i ćukenja.

Vidi kako nam se smiju a mi ko ovce.Naučićemo se mi pameti pa ćemo jednon izaći na glasovanje.Ne da čova sa 20 posto uvik dobiva.

jel u zakonu piše da se ne mogu odreći otpremnine sve ista ba..da njihova država i samo sebi zakone kroje jesul i jedan za narod da mu bude lakše i prave cirkus za podizanjem plata primjer deset posto koliko je to njima a koliko radniku ili penzijoneru ovo je sp..ačina

Tiho, tiho teče neretva. Jer je istina voda duboka

Čović i Izetbegović nisu 'umirovljeni na dan'
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari