Zbog tri kilograma droge i oružja uhićeni i Ljubušaci

ljubuski.info

Dana 10.11.2021. godine, policijski službenici Federalne uprave policije - Terenski ured Mostar - Detašman Mostar, u suradnji s Policijskom upravom Čapljina, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije su izveli oprativno-taktičku akciju "Bum" na području grada Čapljine, te slobode lišili dvije osobe inicijala J.P. (1974) i V.P. (1991) iz Ljubuškog koji se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela "Nedopuštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. stav. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po nalogu Općinskog suda u Čapljini, policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres iznajmljenog objekta koji neprijavljeno koriste spomenute osobe, te je tom prilikom pronađeno oko jedan kilogram materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, kao i određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, mobilni telefoni i sim kartice, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Pretres u Širokom

U nastavku akcije, dana 11.11.2021. godine, policijski službenici Federalne uprave policije, u suradnji s Policijskom upravom Široki Brijeg, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije su na području Širokog Brijega slobode lišili osobu inicijala I.K. (1985) koje se sumnjiči za izvršenje kaznenih djela "Nedopuštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. stav. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine kao i kaznenog djela "Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 371. stav 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Ova osoba je višestruki povratnik u vršenju kaznenih djela u zemljama Europske Unije odakle je deportiranu Republiku Hrvatsku.

Postupajući po nalogu Općinskog suda u Širokom Brijeg policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretrese pokretnih i nepokretnih objekata koje na području općine Široki Brijeg osoba koristi i tom prilikom su pronađena oko dva kilograma materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, jedna ručna bomba, te vatreno oružje s osam metaka, kao i dva mobilna telefona sa sim karticama, što će se koristiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Osoba lišena slobode u Širokom Brijegu će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, u zakonskom roku biti predato u nadležnost Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Sve osobe se sumnjiče da su određeni vremensko razdoblje, neovlašteno nabavljale i stavljale u promet navedene opojne droge, radi stjecanja protupravne imovinske koristi za sebe i druge.

Akcija je izvedena nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentiranju kaznenih djela.

FUP

Glas naroda

Jeli ovo Jozo Primorac zvani Culja

Stara pustinjska lisica, ofucana blanja...

blabla

Kako siješ, tako ćeš i žeti Aw aw aww

Nije to on

Nego ko je.

Da nije Veljacanka ?

Ovo je prije svega sramotno za policiju iz cijele ŽZH a pogotovo za policiju iz Ljubuškog kao i za tužiteljstvo ŽZH.

dok god naša lijepa policija čuva Makaču Grbu Arafata i take nema nama pomoći

Kožul je iz Širokog Brijega

Ovo je Ivica iz Gruda
Sto kamijone prodaje bavi se prodajom stari kipera

Ma tog Agarica i te grudske klosare
Rosu joziju to triba sve zatvorit
Tudu dicu trovat

Čuj ima izgon iz EU

Zbog tri kilograma droge i oružja uhićeni i Ljubušaci
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Audio/Video

Posljednji komentari