Ne dopustiti enormno povećanje cijene struje

ljubuski.info

Rukovodstva Udruga poslodavaca FBiH i sedam granskih sindikata iz realnog sektora izrazili su zabrinutost najavom enormnog povećanja cijena električne energije za gospodarstvo, koje će, kako cijene, dovesti do smanjenja gospodarskih aktivnosti, gubitka radnih mjesta i ugrožavanja životnog standarda radnika i građana.

Sa zajedničkog sastanka upućen je zahtjev Vladi FBiH da, sukladno zakonskim ovlastima, reagira i da ne dopusti enormno povećanje cijene električne energije te tako spriječi otpuštanja radnika i kolaps gospodarstva.

Donesen je i zajednički zaključak kako je potrebno bitno smanjiti opterećenja cijene rada donošenjem novog Zakon o doprinosima FBiH, kojim bi stopa doprinosa na plaće iznosila maksimalno 30%, a što bi stvorilo uvjete za dodatno povećanje minimalne plaće koju su dogovorili poslodavci i sindikati kroz kolektivne ugovore.

Rukovodstva Udruga poslodavaca FBiH i sedam sindikata iz realnog sektora također su uputila zahtjev Vladi FBiH za žurno održavanje sjednice Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritorij FBiH na temu minimalne plaće u FBiH. Naime, iz nepoznatih razloga, predstavnici Vlade FBiH su već dva puta odgađali sjednicu tog Vijeća, navode iz Udruge nakon sastanka na kojem je dogovoreno da će se nastaviti pregovori o potpisivanju kolektivnih ugovora između Udruženja i granskih sindikata koji do sad još nisu ispregovarani i potpisani.

Glas naroda

Ako vam to podje za rukom,zaustavite onda i divljanje cijena goriva,brašne i ostali namirnica u svakodnevnom životu. Zna se da moćnici upravljaju svjetom i uvjek im malo. Nitko ih nemože spriječiti u njihovom naumu. Vidiš slučaj i sa tzv.pelcovanjem pa nadalje. Čovjeka uništit pošto poto,na svakakve načine. Još domalo ćemo ih morati pitati možemo li otići obavit nuždu.

Kakve su vremenske prilike energija bi trebala pojeftiniti

Ne dopustiti enormno povećanje cijene struje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Audio/Video

Posljednji komentari