Za obnovu Gradske galerije u Ljubuškom 380.000 KM

ljubuski.info

Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o Proračunu Grada Ljubuškog za 2021. godinu jednoglasno je usvojen na X. Sjednici Gradskog vijeća Ljubuški održanoj u petak u Kulturnom centru.

Usvojenim rebalansom, proračun Grada Ljubuškog sada iznosi 14.799.000 KM.

Kako je objasnio gradonačelnik Vedran Markotić razlozi rebalansa proračuna su povećanje prihoda od poreza.
Mi smo bili dosta konzervativni zbog pandemije. Vrlo oprezno smo planirali prihode i drago mi je reći da smo bili u krivu i da se proračun puni mnogo bolje nego što smo mi očekivali.

Zahvaljujući povećanju proračuna povećati će se izdvajanja za obnovu cesta i prometnica, a Grad kreće i u jednu novu investiciju. Riječ je o obnovi Gradske galerije u centru Ljubuškog za koju se izdvaja 380 tisuća maraka.
Na rashodovnoj strani smo uvrstili obnovu Gradske galerije, to je zgrada preko puta Osnovne škole Marka Marulića, gdje je bila prva ljubuška ljekarna. To je jedna prelijepa zgrada koja će sada biti obnovljena. Mislim da Ljubuški zaslužuje jedno takvo mjesto gdje će se mladi okupljati, izlagati svoje slike i radove, rekao je gradonačelnik i dodao kako su već osigurali sredstva za sufinanciranje obnove.

Mi smo obnovu Gradske galerije kandidirali na nekoliko mjesta i ovaj nam je projekt prošao na nekoliko natječaja, te su međunarodne organizacije od nas tražile da već u ovoj godini osiguramo sredstva za obnovu, budući da su oni odobrili sredstva u ovoj godini.

Uz rebalans proračuna, jednoglasno je usvojen i Prijedlog Odluke o dodjeli jednokratnih financijskih potpora studentima Grada Ljubuškog za akademsku 2021/22 godinu, tako da će Grad Ljubuški i ove godine sve studente starijih godina stipendira s po 500 KM. Podsjetimo, na prošlom vijeću je usvojena odluka kojom je Grad Ljubuški svim brucošima osigurao novčanu potporu.
Napravili smo proceduru za brucoše, ovih dana je provjeravana dokumentacija. Svi brucoši koji su se prijavili ispunjavaju uvjete i dobit će stipendiju grada Ljubuškog. U idućem tjednu ide i natječaj za studente viših godina gdje će svi studenti koji uredno ispunjavaju svoje studentske obaveze dobiti stipendije od Grada Ljubuškog. Prošle godine smo izdvojili iznos od preko 300 tisuća maraka za brucoše i studente viših godina koje su im isplaćene na njihove račune. Negdje oko 600 studenata je dobilo stipendije i nadam se da će ove godine ta brojka biti još i veća, rekao je nakon sjednice gradonačelnik Vedran Markotić.

Jednoglasno je usvojena i Odluka o izmjeni Odluke o organizaciji i načinu obavljanja komunalnih i turističkih djelatnosti na području uz vodotok rijeka Tihaljina-Mlade-Trebižat i ostale vodotoke na području Grada Ljubuškog.

Pred vijećnicima se našlo 11 točaka, a sve o kojima se glasovalo su jednoglasno usvojene.

Dnevni red:

 1. Usvajanje zapisnika s IX. sjednice Gradskog vijeća,
 2. Aktualni sat (vijećnička pitanja, sugestije, prijedlozi i ostalo),
 3. Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o Proračunu Grada Ljubuškog za 2021. godinu,
 4. Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o organizaciji i načinu obavljanja komunalnih i turističkih djelatnosti na području uz vodotok rijeka Tihaljina-Mlade-Trebižat i ostale vodotoke na području Grada Ljubuškog,
 5. Prijedlog Odluke o dodjeli jednokratnih financijskih potpora studentima Grada Ljubuškog za akademsku 2021/22 godinu,
 6. Prijedlog Odluke o određivanju građevnog zemljišta u državnom vlasništvu,
 7. Prijedlog Zaključka o prodaji neizgrađenog građevnog zemljišta,
 8. Prijedlog Rješenja o davanju suglasnosti na Odluku o izmjeni Statuta Javne ustanove Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju Grada Ljubuškog,
 9. Prijedlog Rješenja o:
  • razrješenju Povjerenstva za određivanje i promjene naziva ulica, trgova i parkova,
  • imenovanju Povjerenstva za određivanje i promjene naziva ulica, trgova i parkova,
 10. Prijedlog Rješenja o:
  • razrješenju članova Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Ljubuški,
  • konačnom imenovanju članova Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Ljubuški,
 11. Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Odluku o nabavi motornog vozila za potrebe Dječjeg vrtića Ljubuški,
ljubuski.ba

Glas naroda

A tooo je gradska galerija... neka neka se obnovi fali nam kulturnog sadržaja. Da oće bar onu knjižnicu negdje izmjestit iz one zgrade policije...mozda u duhanjsku ako je obnove...

Svi vi koji ste ovima dali da upravljaju s desetinama miliona ruka vam se osušila

Oprosti ali šta loše rade? Studenti (kao ja) dobili stipendije (i to svi koji uredno upisuju godine a ne probrani), učenici u osnovnoj dobili pribor ,a knjige imaju od županije, vrtić u pola cijene, učenički prijevoz besplatan, kino obnovljeno... očito rade na demografiji i kulturi. Ne vidim u čemu je problem. Bivša gradska vlast nije ni prstom mrdnula, stipendije dobivali probrani, knjige, prijevoz, sve se plaćalo. Ne kažem da je idealno ali Vedran se očigledno trudi.

Je je vrtic 90 km pa vjerouciteljka koja ga vodi svako malo u Tonia i Vedrana pita novaca,a štedi na hrani za djecu u vrticu, smrznute namirnice ko zna koliko stare se daju djeci da jedu a koliko cujem samo po jednu snitu kruha djeca dobivaju.sad još kad joj i auto dadnu di će joj biti kraj a hranu za djecu u Vitini voze u gepeku auta,pitam se zna li sanitarna inspekcija i roditelji djece za ovo.

Ne valja kruha puno jesti, i ne treba im više od šnite.

Šta ti je ljubomora..

Ako nije proizvod starih kriminalaca neka javno objavi tko je kada i za koliko privatizirao Ljubušku državnu imovinu

Privatizaciju nije ni radio grad jer nije ni moga prodavat nešto što nije njegovo.Ali što će to tebi?Ti nisi ima dženderika ni kad se jeftinije prodavalo a kamo li danas.

Pravnik bi po svršenom fakultetu išao raditi u svojoj struci ali adz daje ti krila još malo

Ja studirala u Zagrebu kad i Ana Bubalo fratri joj sredjivali ispite i skolu da zavrsi.

Hahha slaba mi je nesto gradska knjiznica, zasto ne stave na internet pretrazivac knjiga, da se ne brukaju kad upitam imaju li neku i najpopularniju

Tako su Indijancima davali zrcala i drangulije pa šta se desi sa Indijancima.

.....i ćebad zaraženu velikim boginjama na dar.

Za 380.000 km se kupi 250.m2 novog stana,ja ne znam da dole ima vise od 140 m2

Ionako nece cijeli taj iznos financirati grad nego ce europski fondovi, ili tko vec, uplatiti vecinu novca od ovih 380 000 ali grad mora imati tu svotu...

To je jeftino za te pare ne može 40 kvadrata zato svaka čast

Dobro ti ce lovu oprati priko ove zgradice..pola sebi u dzep..a valjda ce se i tome jednom stati u kraj..

Neka se gradonačelnik provoza sa autom kroz mjesne zajednice pa će viditi da u pojedinim asfalt je još iz vrijeme Juge..
U mjesnim zajednicama loše su prometnice...

Zasto vedrane ne stavis rasvjetu na zaseok Gradac u Grabu.Svugdje si postavio tamo ne..ko ti ne paše..akademik.ili fra.

Šta je u tom zaseoku,da se ne događaju svakodnevna noćna kriminalna djela pa treba rasvjeta? Ako načelnik ima išta u glavi i utjecaja na stvari kao što je postavljanje rasvjete onda bi ne samo ograničiti postavljanje nove nego i smanjiti postojeću.Tko misli drugačije najvjerovatnije još uvijek živi u srednjem vijeku ili misli da živi u centru Chicaka

Tamo će rasvjetu postavit dobročinitelj

Pozdrav gracu.njima rasvjeta ne treba jer ce im uskoro zasjati bista dragog vode.

Novinar je ili nepismen ili zlonamjeran.Zašto se lipo ne navede za koliko je uvećan proračun i za što će ti novci ić.?Jedan tekst sa sadržajem.Ja se nikako ne mogu načudit kako u ove dvi zadnje godine i pored krize ostvarujemo veći proračun?U svakom slučaju pozitivna stvar još samo ako te novce znadnemo na pravi način iskoristit.

Svaka čast za galeriju.Konačno nakon toliko godina da grad dobije galeriju.Grad bez galerike nije grad.Onaj bivši gradonačelnik je toliko uništio Ljubuški i ekonomski i kulturno da je ovo sada pravo iznenađenje.Čestitke.

Dobro tu galeriju nije kupio Stipe Bubalo u ime svog portala za 9 hiljada maraka koje se prebiju kroz oglašavanje kao stan pokojnog profesora. Ili more bit čeka da se renovira pa će onda kupit za 12 hiljada

E stan je dobio za malo para ucjenom jna on o čemu se radi, čudni su snimci pravljeni.

On i njegov kumašin Željko Perić su vladali suvereno zadnji Nevenkov mandat. Bez njih se nije moglo ništa kako su to postigli nego nekom ucjenom.

Bubalo vam je tajno snimao razgovore...........e sad zamislite koga sve od politicara kad su imali dogovore i dilove pa ih sa time ucjenio, tako je i dobio mjesto u opcini ali ima jedan problem malo mu je snimak pobjegao pa ga ima i druga osoba.

Zato su Stipe Bubalo i Željko Perić u Izbornom povjerenstvu sramota Uvenuli Nevenko ih poćurio

Ovo na slici nije zgrada gradske galerije

Super.Imaju oš takve dvije austrijske zgrade malo dalje doli prema gimnaziji,možda se i one obnove.Pozdrav svima

Gradonacelnice ti si nakon dugogodisnjeg sivila pozitivno iznenadjenje. Ako ovako nastavis biti ce dugo gradonacelnik i dobiti ces glasove onih- nas koji nismo glasovali za tebe na proslim izborima.

On je Nevenkov klon a ti dudala kao i svi koji ste mu dali glas

Samo neka se distancira od kvesica, kraljevica i onakvih mlatimudana.

Kraljević ga tu poćurio i financijski ga stoji

Da mu nije Kraljevica.bio bi niko i nista

Dok sam ja bio u HDZ u ministar Toni Kraljević je drukao za 1990
Blago nama što pamtimo

bagra opet pere pare daj zajebite se pa napravite jednu tvornicu za gladan narod
imate pola zgrade gotovo ,samo dalje objekt duvanske stanice di su isparile grede dizalicom a ministar policije gleda objekt kroz prozor ,onaj bi zon

Treba pustiti Markotića da radi činjenica je jedna da je bolji od Barbarića.
Činjenica da je Barbarić zapustio sve mjesne zajednice u koje treba više ulagati.
Projekti javne rasvjete treba završiti u jednoj mesnoj zajednici pola svijetli a pola gole bandere. O asfaltu neću ni govoriti.

Galerija se mora napraviti zbog nedostatka prostora za izložbe u Ljubuškom.Zato podrška gradonačelniku što stvara ono što su prije njega rušili.Dosta je bilo Vitinskoga klanakoji je uništio Ljubuški.

Ka se obnavlja unda se more malo zabacit na stranu.A kad se pravi nova kuća unda se zna cjena undprid.

Da je bolji od Nevenka,jest ali da nije to bas ni tesko i to je istina

Mladi ljudi ne gubite vrijeme idite odavde i ne ližite .upe gorima od vas

Samo kradite ovo vam je posljednji ples

Zgrada galerije se nalazi preko puta OŠ ispod parka. Stara austrougarska zgrada u kojoj je bila prva ljekarna u Ljubuškom.

Šta je sa zgradom preko puta općine tko je na nju digao kredit

nemere se gradit LJubuški i kupovat stanove po zagrebu a da se ne drpa narodna imovina
adezekani moraju imat kuće za bižaniju ko lisica u dvi države
ukradeš pa pobigneš u drugu državu,tako rade veliki rvati i veliki vjernici

Na slici vidim intelektualca Ćutuka
I podizača ruke dr. Pilatića,
znači nema bojazni za budućnost rvackog naroda.

Pa i legendarnog HSPa je palac gori.esi ćoravili ne želiš vidit?A glasa se o suficitu(višku) u proračunu kog je HDZ ostvario.

Vezane vijesti

Za obnovu Gradske galerije u Ljubuškom 380.000 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari