Crveni križ Ljubuški pomaže potencijalnim žrtvama trgovine ljudima

ljubuski.info

Crveni križ Zapadnohercegovačke županije počinje s provedbom jednogodišnjeg projekta pod pokroviteljstvom USAID-a američke agencije za međunarodnu suradnju.

Riječ je o projektu kojim će CK ZHŽ-a u idućih 12 mjeseci razviti sustav pružanja anonimne pomoći potencijalnim žrtvama trgovine ljudima te aktivno raditi na poticanju prijave kriminalnih aktivnosti na način da kroz koordiniranu komunikaciju i djelovanje s nadležnim tijelima vlasti i organima gonjenja, sigurnost žrtve bude na prvom mjestu.

Projekt je predstavio predsjednik Crvenog križa ZHŽ Viktor Grbavac koji je ujedno najavio i druge projekte koji se realiziraju na području grada Ljubuškog.
Jedina smo nevladina organizacija iz Hercegovine koja se uključila u ovaj projekt. Dosta projekata prijavljujemo. Prošli smo natječajnu proceduru, nakon izazova koje smo prošli u protekle dvije godine, iskustva rada u kriznim situacijama u vrijeme pandemije, napisali smo kvalitetan i dobar projekt koji je prošao i potpisali ugovor, kazao je Grbavac.

Istaknuo je kako Crveni križ, Centar za socijalni rad i Gradska uprava u Ljubuškom imaju jako dobar model povezivanja i funkcioniranja, zajedno rade i pomažu ljudima koji su u stanju socijalne potrebe i taj model je jako dobar i prepoznat i u drugim sredinama. Taj timski rad je prepoznat i podržan u svim projektima.

Ovo su ujedno i prvi ugovori u okviru Programa podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE) namijenjeni borbi protiv trgovine ljudima koje će se provoditi na području Bosne i Hercegovine.

Govoreći o novim projektima Centra za socijalni rad Ljubuški koji će se realizirati do kraja tekuće godine. Grbavac je kazao:
Pri samom kraju je projekt rekonstrukcije zgrade Crvenog križa - obnove krovišta, zamjene otvora, ugradnje kuhinje u kojoj će se pripremati obroci za 200 starijih i nemoćnih osoba koje ćemo obilaziti šest dana u tjednu, na čemu zahvaljujem udruzi Marijine ruke i Gradu Ljubuški, rekao je Grbavac.

U projekt je uključena i Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića Ljubuški na način da će 55 učenika dolaziti i pomagati u pripremi obroka obavljajući tako svoju stručnu praksu ali i volontirajući.
Obroci za sve - Marijine ruke" nam je pri samom otvorenju, pokrećemo i projekt socijalnog butika kojim ćemo omogućiti korisnicima dolazak po sezonsku odjeću i obuću. Zajedno s Gradom radimo na projektu zgrade Crvenog križa- izgradnju rampe za invalide kako bismo olakšali dolazak osobama sa invaliditetom. U idućoj godini radit ćemo na projektu "Jačanja centara za socijalni rad u kriznim situacijama" u partnerstvu s Gradom Ljubuškim. Slijede nam i projekti u dvanaestom mjesecu "Božić svima" i još jedna novogodišnja akcija koju ćemo raditi sa par udruga, najavio je Grbavac.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Razvoziti hranu pincgauerim da ne leze bez veze neka zarade jadnici još štogod.

Kada projekat završava i koliko ce ljudi raditi?

Mescini moj Mladene da si ispa iz igre

Jeli istina da su se mladen i viktor pobili radi vrtica

Ona dvojica brace dedic i cibic obavljaju poslove za viktora,izlanija se seljo na kavi

Žrtve trgovine ljudima su vam cijela naselja tipa Bobanovo i Šuškovo

Ne samo naselja već i cile države,ko što je Norveška npr.

Ovaj Torin se svugdje petlja

To kod nas na selu selu kazu svakom g....nu stozina

Crveni križ Ljubuški pomaže potencijalnim žrtvama trgovine ljudima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari