Još ništa od Covid potvrda

ljubuski.info

Dok zemlje u regiji i svijetu pooštravaju mjere u suzbijanju COVID-19, u Bosni i Hercegovini građani brinu zbog nepostojanja jedinstvene Covid potvrde, odnosno QR koda. Upravo taj kôd, među ostalim, olakšava putovanja u zemlje EU. Zbog trenutačne blokade institucija u našoj zemlji i ovo je pitanje na čekanju. U međuvremenu, za putovanja se snalazite kako znate.

Zbog nepostojanja jedinstvene COVID potvrde na državnoj razini, brojni građani suočavaju se s nepotrebnim troškovima i komplikacijama prilikom prelaska granice u zemlje Europske unije.

Iako većina cijepljenih posjeduje potvrdu o cijepljenju iz županijskih zavoda, ne uvažavaju je na granicama zbog nepostojanja QR kôda.

I Enver, kojem posao trpi zbog otežanoga prelaska granice, svjedoči o nepriznavanju potvrde koju je dobio u HNŽ-u.
Cijepljen sam u Starom gradu, obje sam doze cjepiva primio certificirane od Svjetske zdravstvene organizacije - Pfizerove. Međutim, kad dođem svaki put s potvrdom o tome, a često prelazim granicu EU, isto kao da nisam cijepljen, priča on.

Iako i daljnje apeliraju na građane da se cijepe protiv Covid-19 i na taj način zaštite sebe i svoje najbliže, u Federalnom zavodu za javno zdravstvo svjesni su problema s kojima se suočavaju bh. građani.
Naši su građani stavljeni u sekundarnu poziciju. Nažalost, ne bi bilo dobro kupiti zrakoplovnu kartu ili naliti rezervoar goriva i poći na put, a da ne znamo hoće li nas pustiti na granici. Znamo da će PCR test neposredno pred putovanje omogućiti prelazak državne granice, ističe Siniša Skočibušić, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Skočibušić pojašnjava kako je Vlada Federacije BiH, nakon što je Republika Srpska odbila sudjelovati u izradi bosanskohercegovačke Covid-19 digitalne potvrde, naložila županijama da počnu izradu potvrda koje posjeduju QR kôd. Trenutačno se u HNŽ-u tek radi na tomu, dok se u pojedinim županijama u Federaciji već izdaju potvrde s QR kôdom.
U Europi se u određene objekte ulazi samo uz pokazivanje QR kôda. To će jednom morati doći i kod nas. Nažalost, nema dovoljno društvene odlučnosti i prihvatljivosti prema takvoj odluci, ali kada dođe, morat ćemo imati gotov sustav, napominje Skočibušić.

Pod hitno apeliram da se to uradi, inače - ovo ne bih trebao da kažem - tko se cijepi isto kao da se nije cijepio ako nema QR kôd, kaže Enver.

Dok se u našem okruženju i Europi pogoršava epidemiološka slika, te uvode strože mjere, u BiH politika je i daljnje, nažalost, kamen spoticanja u rješavanju ključnih problema, pa čak i kada je zdravstvo u pitanju.

FTV

Glas naroda

Skočibušićććuuuu prodana dušo! Znaš li ti da je ovo protivno Ustavu Bosne i hercegovine!

Hhahaja tko se cijepi kao da se nije cjepio! Pa jeste li vi normalni. Jel se cijepite zbog imuniteta ili nekakve smiješnog izmišljenog QR koda!!

Šta je starije, kokoš ili jaje! Cijepljeni isto tako prenose virus, zato im nema smilsa davat povlastice, niti nas dijelit na cijepljene ili necjepljene!
I koja će bud.ala prodat svoje zdravlje zbog eksperimentalnog cjepiva samo da bi mogla putovat!?

Na kraju ce se svi morati cijepiti

Upravo zbog takvih razmisljanja, smo tu gdje jesmo. Nece se morati svi cijepiti!
Ljudi koji drugacije razmisljaju ima mnogo vise nego sto se prikazuje!

Žigosanje jarane .

21 stoljeće, a vratili smo se u doba drugog svijetsgog rata i velikog diktatora nad cijelom Europom kada je jedina nacija prisiljena da oko mišice nosi žutu traku. Sve isto samo novi diktatori ovaj put s vakcinama. Malo bolje provjerite tj od 85 mil. Švaba napravite anketu na 51%+ pa se uvjerite koliko ih se cijepilo. Starija populacija 67+ (92%)
Srednja populacija 40+ (21%)
Mlađa populacija 18+ (11%)
Dijeca 6+ (90%)
Ukupno = ???

Mislis nad cijelim svijetom

pa kako će ako zarati
ovi veliki domoljubi što su sada na vlasti
bez kovid putovnice granicu preći
jel tak il ne tak veliki domoljubi

veliki domoljubi imaju uvik više pasoša na tuđe ime oni idu preko granice i nose pištolje koji imaju po dvi cjevi i dva kalibra,kakova granica ,nema granice za njih
naši udbaši su obično imali beretu sa dvi cjevi i dva kalibra,nije se šparalo samo da se ubiju politički protivnici i dže ovce na broju,narod

Samo polako svi ce doci na red

Još ništa od Covid potvrda
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari