U subotu znanstveno-stručni skup o očuvanju kulturne baštine

ljubuski.info

Znanstveno-stručni skup Digitalizacija, arhiviranje i očuvanje kulturne baštine - 2021. s naglaskom na nematerijalnu kulturnu baštinu održat će se 30. listopada u Kino dvorani Borak (Široki Brijeg) s početkom u 8:30.

Znanstveno-stručni skup organizira Društvo za digitalizaciju tradicijske kulturne baštine uz partnerstvo s UNESCO-om i suorganizaciju Sekcije CIOFF-a BiH i Udruge hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava iz BiH.

Obrađivat će se teme iz područja primjene UNESCO-ovih preporuka u očuvanju nematerijalne kulturne baštine, korištenja digitalnih alata i platformi za računalnu obradu i pohranu podataka kao i prezentacija projekata udruga koje se bave ovom tematikom.

Na Znanstveno-stručnom skupu sudjelovat će blizu trideset predavača iz raznih područja i to:

Eksperti za UNESCO i međunarodne preporuke, eksperti i znanstvenici-istraživači na digitalnim platformama, eksperti i znanstvenici-istraživači za rad s digitalnim alatima, znanstvenici i istraživači kulturne baštine na terenu, eksperti za vođenje projekata, eksperti za odnose s javnošću, umjetnički voditelji i predstavnici skupina s višegodišnjim iskustvom u očuvanju NKB (blizu trideset).

Znanstveno-stručni skup namijenjen je članovima udruga i djelatnicima institucija koje se bave očuvanjem nematerijalne kulturne baštine kao i svim zainteresiranim za ovu tematiku.

Zbog ograničenog broja mjesta za dolazak na Znanstveno-stručni skup potrebno je poslati prijavu (ime i prezime, institucija/udruga, e-mail ) do 28. listopada 2021. godine na e-mail ddtkb.zss2021 [at] gmail.com.

Glas naroda

hoce li iko govoriti o kulturnoj bastini udruzenog zlocinastog poduhvata sa etnicki cistog ljubuskog i neznam kako nije sram katulika ljubuskog

Ja mislijo skup o skenerima po sliki

U subotu znanstveno-stručni skup o očuvanju kulturne baštine
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari