Osniva se Institut za hrvatsku kulturu i tradiciju u BiH

ljubuski.info

Sjednica Inicijativnog odbora za utemeljenje Instituta za hrvatsku kulturu i tradiciju Hrvata BiH održana je u Zagrebu u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak.

Među ostalim, na sjednici je zaključeno da će Institut imati četiri odjela, i to Odjel za folkloristiku i tradicijsku kulturu, Odjel za hrvatski jezik i književnost te multikulturalne veze, Odjel za povijest Hrvata BiH i Odjel za film i medije, priopćeno je iz HKD-a Napredak.

Na sjednici je također dogovoreno da se uskoro održi novi sastanak kako bi se napravila organizacijska shema, medijska promocija te pripremio osnivački akt Instituta koji će djelovati u sklopu HKD-a Napredak te program rada i određene tehničke pojedinosti.

Naglašeno je kako je osnivanje ovakve institucije od velikog značaja za HKD Napredak jer bi na jednom mjestu prikupljala i čuvala blago tradicijske i sveopće kulture Hrvata BiH, a s druge promicala hrvatski jezik i književnost s posebnim naglaskom na prožimanja s drugim i drugačijim kao osnova za bolje razumijevanje i suradnju s institucijama u BiH i izvan.

Sjednici koja je održana na poziv članice Središnje uprave HKD Napredak Vande Babić Galić nazočni su bili dopredsjednik HKD-a Napredak Miroslav Landeka, povjerenik HKD-a Napredak Glavna podružnica Zagreb Goran Štrbac, te pročelnica studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje i pročelnica studija Filmska i televizijska režija i produkcija na Sveučilištu VERN Ozana Ramljak i ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje Željko Jozić, stoji u priopćenju.

Glas naroda

jeli to treba nekog uhljebiti

Osniva se Institut za hrvatsku kulturu i tradiciju u BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari