Gradovima i općinama u FBiH uplaćeno 28.360.000 KM

ljubuski.info

Iz proračuna Federacije Bosne i Hercegovine danas su uplaćena sredstva u iznosu od 28.360.000 KM za 73 općine u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Riječ je o realizaciji Odluke Vlade FBiH od 16. rujna kojom se grant sredstvima izravno pomažu niže razine vlasti, gradovi i općine, u iznosu od 30 milijuna KM.

Od toga je 10 milijuna KM dodijeljeno načelom solidarnosti svim općinama i gradovima u FBiH u jednakom iznosu od 125.000 KM, na ime financijske pomoći proračunima u sanaciji posljedica nastalih uslijed proglašene pandemije COVID-19.

Iznos od 20.000.000 KM je osigurana za kapitalne transfere općina i gradova, i to za financiranje ili sufinanciranje projekata, zahtjeva ili inicijativa koje će biti implementirane u jedinicama lokalne samuprave i namijenjena su za nekoliko oblasti.

To su putna infrastruktura, komunalna infrastruktura, zatim objekti obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera.

Obuhvaćeni su i ostali objekti od značaja za jedinice lokalne samouprave, kao i za financiranje i drugih aktivnosti od značaja iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Odobrena sredstva za sedam preostalih općina u Federaciji BiH bit će uplaćena kada završe proceduru potpisivanja i dostavljanja ugovora, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Glas naroda

Šta će od novca.

Gradovima i općinama u FBiH uplaćeno 28.360.000 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari