Ljubuški postaje grad šaha!

ljubuski.info

Prvi "Memorijalni turnir Ivan Boto Ljubuški 2021." održan proteklog vikenda u Ljubuškom okupio je 84 sudionika iz BIH, Hrvatske i Crne Gore.

Turnir je organizirao Šahovski klub Kula Ljubuški, a dojmove s turnira podijelio je tajnik kluba Ivan Bandur.

Snaga turnira premašila je naša očekivanja, natjecatelji su zaista jaka imena iz regije, velemajstori, višestruki prvaci država, najbolji šahisti. Nagradni fond je bio vrijedan i raznovrstan zahvaljujući pokroviteljima gradonačelniku Vedranu Markotiću i ministru financija Toniju Kraljeviću kojima zahvaljujemo na potpori i razumijevanju. Ovo što imamo u Ljubuškom je zaista rijetkost. Imamo svu potporu za naš rad, jaku infrastrukturu i šahovska scena u gradu se zahvaljujući tome širi. Pozivamo odrasle i najmlađe da se uključe u klub. Prostorije su ovdje u podrumu zgrade gdje se nalazi i radio, imamo svoju stranicu i aktivni smo na Facebooku te nam se tu i mogu javiti.

O pokretanju memorijalnog turnira Bandur kaže:

Gospodin Ivan Boto bio je predsjednik šahovskog kluba u Ljubuškom koji je njegovom smrću i ugašen, ima tome više od dvadeset godina. Zaslužan je za razvoj šaha u Ljubuškom, upravo je on našeg sadašnjeg predsjednika kluba Alena Buntića učio igrati šah. Tada je klub bio puno jači, nego što smo mi sad, osvajali su turnire, bili prepoznatljivi. Ovim turnirom željeli smo mu odati počast.

Za kraj je poručio:

Nakon čina otvorenja potezom unuka Ivana Bote, Ivana Pavla, jedan od sudionika na turniru fidemajstor gosp. Vjekoslav Biliškov koji je nekada i igrao za Ljubuški kazao mi je da nije odavno vidio simpatičnije otvaranje. Svi sudionici su nam pohvalili turnir i cijelu organizaciju turnira što nam je zasigurno poticaj jer se o Ljubuškom pozitivno priča kao o gradu šaha, što nam je zaista drago. Trenutno nam je prioritet škola šaha, nadamo se i organizaciji još nekih turnira, organizirati ćemo i naš gradski turnir za sve koji žele sudjelovati, još jedanput upućujemo poziv svim ljubiteljima šaha da se jave u klub.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Ljubuski postaje grad bez ljudi Žalosno al istinito

Ljubuški je grad slučaj.Ukratko:politika je sve!

Grad Grad Ljubuški

Nu, napisali Haš naopako

Ako nisi haš nisi naš

Sjetite se Sakija nekada

Ljubuški postaje grad šaha!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari