Umirovljenici ne odustaju od zahtjeva za povećanje mirovina u FBiH

ljubuski.info

Upravni odbor Saveza udruga umirovljenika FBiH na svojoj posljednjoj sjednici još jednom je potvrdio kako ne odustaju od zahtjeva za izvanredno povećanje mirovina u Federaciji i daju rok Vladi Federacije BiH da se o njihovim zahtjevima izjasni najkasnije do 22. listopada, rekao je Suljo Bekan, član Upravnog odbora.

Kaže kako traže hitan sastanak sa predstavnicima Federalne vlade.
Tražimo povećanje mirovina za 10 posto svima koji su umirovljeni do kraja 2017. godine. Planiramo za 22. listopada održavanje konferencije za novinare u Sarajevu na kojoj ćemo iznijeti daljnje korake, a ukoliko ne bude odgovora Vlade FBiH, to su sigurno prosvjedi. Dakle, Federalnoj vladi dajemo rok da se pozitivno izjasni o našem zahtjevu najkasnije do 22. listopada - rekao je Bekan.

U Federaciji je više od 400.000 umirovljenika. Najniže mirovine iznose 382 KM, zajamčene su 475 KM, a najviše 2.174 KM.

Predstavnici umirovljenika su već ranije isticali kako 60 posto umirovljeničke populacije ima najnižu mirovinu, a s kojom je nemoguće sastaviti kraj s krajem, osobito usljed svakodnevnih poskupljenja.

faktor.ba

Glas naroda

382najniža 2.174 KM.naj viša koliko je to puta razlika razumim da je duplo veća ali ovoliko puta pa u njih su neke specijalne gu--ce i ti sigurno nisu punili proračun i bili su na našoj hrani

Umirovljenici ne odustaju od zahtjeva za povećanje mirovina u FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari