Krava kroz prostor i vrijeme

Primjerom odnosa spram dviju krava, supersajt.info je napravio emblematičan prostorno-vremenski put kroz našu zbilju napravivši poređenje između društevnih poredaka i političkih stranaka na području Bosne i Hercegovina i regije :))).

Socijalizam

Imaš dvije krave i jednu daš susjedu.

BH Socijalizam

Obećaju ti da ćeš imat dvije krave, od kojih ćeš jednu morati dati susjedu. Krave nikako da ti dođu, a susjed čuo da ćeš njemu morat dati jednu pa hoće od tebe ili kravu ili mlijeko. Na kraju moraš njemu davat mlijeko, bez obzira što nemaš krava.

Komunizacm:

Imaš dvije krave. Vlada ti uzme obje i dadne ti malo mlijeka.

BH Komunizam:

Imaš dvije krave, vlada ti uzme obje i dadne ti čašu mlijeka u prahu.

Fašizam:

Imaš dvije krave. Vlada ti uzme obje i strijelja te.

BH Fašizam:

Imaš dvije krave, strijeljaju i tebe i krave.

Antifašizam:

Imaš dvije krave. Ti ih muzeš, mlijeko pije drug Tiito.

BH Antifašizam:

Imaš dvije krave. Ti ih muzeš, mlijeko pije drug Tiito i partija. Ako upitaš gutljaj, strijeljaju te jer si fašista i ideš protiv tekovina komunističkog samoupravljanja.

Kapitalizam:

Imaš dvije krave. Prodaš jednu i kupiš bika. Tvoje stado se množi i prihodi rastu. Prodaš ih sve i planiraš mirovinu s velikom zaradom, ali u međuvremenu pukneš na burzi radi intervencije ICTUC (International Cow Trade Unlimited Corporation).

BH Kapitalizam

Imaš dvije krave. Digneš kredit za kupiti bika. Uvale ti sterilnog bika, pa moraš još jedan kredit uzet za kupiti drugog, ovaj put plodnog. Vlada otkupi u pola cijene kinesko mlijeko što se muti i prodaje pod domaće. Nagomilaju ti se troškovi čuvanja, odeš u stečaj, još ti banka oduzme kuću jer nemaš od čega vratiti kredite.

EU:

Imaš dvije krave. Prodaš jednu i tjeraš drugu da proizvodi mlijeko kao četiri krave. Kasnije zaposliš grupu stručnjaka da ti ispita zašto je krava krepala.

BIH

Imaš dvije krave. Srbi hoće sebi jednu, Bošnjaci drugu, Hrvati se žale što nema treće krave za njih, u međuvremenu OHR muze i onu što hoće Srbi, i onu što hoće Bošnjaci, ali i onu što se Hrvati žale da je nemaju.

SDP:

Imaš dvije krave. Naložiš sindikate da idu u štrajk zato što po tebi imamo potencijala za tri krave i tvrdiš da je za to što nemamo tri krave kriva vladajuća petorka, korumpirana, naravno. U međuvremenu krepaju krave.

SDA:

Imaš dvije krave. Mlijeko od mužnje je za stranačke šefove koji uvjere vas niže rangirane da to tako treba ukoliko u budućnosti želimo svi piti mlijeko.

HDZ BiH:

Imaš dvije krave. One krepaju jer se nije moglo dogovoriti kome ide mlijeko, pa dok se to nije dogovorilo, nitko ih nije hranio. Što ćeš im ti davati hranu ako tebi neće mlijeko?!

HDZ 1990:

Imaš dvije krave. Nitko ih ne hrani jer su svi zauzeti pokazivajući i prepričavajući narodu kako su onima iz HDZ-a BiH krepale krave. U međuvremenu krepaju i tvoje, od gladi.

HSP Đapić - Jurišić:

Imaš dvije krave, ali ne znaš gdje su. Odeš sa jednim od HDZ-a na pauzu za ručak i dogovoriš da ćete dijeliti mlijeko od njihovih krava, a nakon ručka kuješ plan kako da im ukradeš krave da imaš mlijeko samo za sebe.

STRANKA ZA BIH:

Imaš dvije krave. Ubiješ ih i kažeš narodu da ćeš uvesti iz Saudijske Arabije specijalne krave koje će davati više mlijeka.

Lijanovići:

Imaš dvije krave. Zaposliš 300 robova da ih muzu, ti to predstaviš kao uspješan business prodaje mlijeka. Ti piješ mlijeko od krava, a business napraviš od mućenja kineskog mlijeka u prahu.

SNSD

Imaš dvije krave. Mlijeko je za šefa i on upravlja što i kako s njim. Kako je šefa teško zasitit, on naredi da se krave zakolju da bi imao mesa. Naredi isto tako da se nacrtaju dvije krave, kako bi narod uvjerio da su krave žive i zdrave i da će, ako budu vjerovali šefu, nakon referenduma biti mlijeka za sve.

Sarajevo:

Imaš dvije krave. Preseliš ih u Zenicu gdje umru od trovanja ispušnih plinova Arcellor Mittala, a tebi drago što je komšiji crkla krava.

Mostar:

Imaš dvije krave. A 'taš ti imat dvi' krave?!

Široki Brijeg:

Imaš dvije krave. Prodaš ih i odeš raditi u Mostar, jer ti je dosta čuvanja krava.

Hrvatska:

Imaš dvije krave, dođu Njemačka i Italija i uzimaju ti i mlijeko i kažu da je to za tvoje dobro. Njemačka i Italija ti uzmu i đubrivo od tvojih krava, a ti narod uvjeriš da to jeste u biti za tvoje dobro i kao dokaz pokazuješ narodu kako je tamo trava zelenija sa tvojim đubrivom, koje bi u Hrvatskoj propalo jer bi ga ukrao hercegovački lobby koji vlada iz sjene.

Dalmacija:

Imaš dvije krave. Paseš ih na njivi susjeda koji tu dođe samo ljeti. Zimi, dok susjeda nema, malo po malo mičeš ogradu zauzimajući susjedovu njivu i kad ljeto dođe kažeš da je i to tvoje. On te tuži, ali ti ne mičeš ogradu i u slijedećih 10 godina (koliko prosječan proces na hrvatskim sudovima traje) naplaćuješ vikendašima parking na toj zemlji.

Srbija:

Imaš dvije krave. Ubiješ obadvije, pojedeš meso, napiješ se i pijan spjevaš ep o junačkim kravama.

supersajt.info

Dodali bi ovdje i Ljubuški:

Krava nema, proslijeđene su za Široki a jedni za to optužuju HDZ BiH a drugi HDZ 1990.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari