Ne procesuiranje ratnih zločina već difamacija operacije Bljesak

ljubuski.info

Ministar pravosuđa i uprave Republike Hrvatske Ivan Malenica rekao je u četvrtak na sjednici vlade kako svrha zamolnice Tužiteljstva BiH nije procesuiranje ratnih zločina, već difamacija vojno-redarstvene operacije Bljesak.

Vlada je na 80. sjednici donijela zaključak kojim se Ministarstvu pravosuđa nalaže odbiti zamolnicu Tužiteljstva BiH od 8. veljače ove godine.

Hrvatska je zaprimila zamolnicu Tužiteljstva BiH kojim je zamoljeno preuzimanje kaznenog progona protiv visokorangiranih hrvatskih časnika i generala zbog osnovane sumnje u kršenje međunarodnog prava u okviru operacije Bljesak, a vezano za navodno granatiranje područja Kozarske Dubice i Bosanske Gradiške, naveo je ministar Malenica.

Nakon analize zamolnice i prateće dokumentacije, resorno ministarstvo je zaključilo kako svrha predmetnog postupanja pojedinih nadležnih tijela BiH nije procesuiranje ratnih zločina ni kažnjavanje pojedinaca odgovornih za zločine, već difamacija same vojno-redarstvene operacije Bljesak kao jednog od ključnih temelja neovisne i teritorijalno cjelovite Hrvatske, rekao je Malenica.

Upozorio je kako bi udovoljenje zamolbi moglo dovesti do narušavanja suvereniteta, sigurnosti i pravnog poretka ili drugih bitnih interesa RH.

Premijer Andrej Plenković rekao je da je ovo "jedna važna odluka" u nacionalnom interesu te u interesu zaštite hrvatskih generala i ratnih zapovjednika i operacije Bljesak.

Glas naroda

Dobro paze da slučajno ne pomenu najvećega Borca za jednakopravnost Hrvata u BiH, našega Milorada! Bili bi puno sretniji da mogu olajavati tzv. Političko Sarajevo.

Ne procesuiranje ratnih zločina već difamacija operacije Bljesak
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari