BiH na korak do legalizacije kanabisa u medicinske svrhe?

ljubuski.info

Iako je jedno od rijetkih pitanja o kom u našoj zemlji postoji suglasje, inicijativa za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe nije daleko odmakla.

Saša Magazinović, najglasniji zagovarač legalizacije među političarima kaže da je ovo pitanje već šest godina na čekanju.
Trenutno čekamo sjednicu komisije koja bi trebala uputiti prijedlog Vijeću ministara, Vijeće ministara parlamentu, ja moram reći da je Tegeltija bio pošten i ubrzao ovaj proces, ali nakon što je Vijeće ministara popunilo komisiju nedostajućim članom više od mjesec dana je trebalo da ta odluka bude objavljena u službenom glasniku.

Pokretač inicijative "Bolje ilegalno živ, nego legalno mrtav" i predsjednik udruge "KanaBiH" Irfan Ribić smatra kako je problem birokracija.
Ja za sav taj proces nisam naišao na čovjeka koji je protivnik ovome, ne postoji nijedna stranka koja je oponent ovome.

Legalizacija kanabisa u medicinske svrhe nužna je jer se na crnom tržištu prodaje ulje sumnjivog kvaliteta, kažu u udruzi oboljelih od raka dojke "Gea" iz Bijeljine.
Mi smo imali dvije članice koje su nekim svojim kanalima dolazile do ulja kanabisa. Jedna od njih je istaknula da se laboratorijskom obradom tog ulja utvrdilo da to nije pravi lijek i da tim sivim i nelegalnim kanalima dolazimo do sumnjivih lijekova.

Iako Danijela Đurić tijekom svoje borbe sa rakom nije koristila kanabis ulje, zalaže se za legalizaciju zbog pozitivnih primjera u svom okruženju.
Poslije mog liječenja sam čula od par osoba da su koristile kanabis ulje, izvore ne otkrivaju naravno, ali jedna osoba je imala pozitivno iskustvo i njoj su se neke promjene povukle.

Mišljenja liječnika su podijeljena. Liječnici koji zagovaraju legalizaciju ističu kako je ulje kanabisa najdjelotvornije u smanjenju bola i negativnih učinaka kemoterapije.

Glas naroda

Eto love neću više sadit duvan sad će bit bolja zarada za medicinske svrhe.

BiH na korak do legalizacije kanabisa u medicinske svrhe?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari