Cijena struje raste jer su ju drugi spremni platiti skuplje nego mi!

ljubuski.info

Savez samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) je saopćio kako se svaki rast troškova poslovanja, posebno u realnom sektoru, uglavnom amortizira smanjenjem ili prestankom isplate i onako niskih plaća radnicima realnog sektora.

Također, najava poskupljenja struje dolazi u vrijeme intenziviranih zahtjeva sindikata za povećanje najniže plaće. Poučeni ranijim iskustvima, jasno je kako će biti uporabe, ali još više zlouporabe ove situacije kao opravdanja da plaće radnika i dalje ne mogu značajno rasti - smatraju iz SSSBiH.

Iako najava poskupljenja struje gospodarstvu na prvi pogled nije nešto čime bi se trebao baviti sindikat, oni napominju kako su izuzetno zabrinuti jer su dosad slična poskupljenja uvijek išla preko leđa radnika.

Javna poduzeća nisu privatne firme

Prema dostupnim informacijama, kako dodaju iz sindikata, opravdanje za rast cijena struje nisu značajno veći troškovi proizvodnje, nego u prvom redu cijena na berzi u Mađarskoj.
Drugim riječima, cijena struje mora rasti jer su drugi spremni plate je skuplje nego mi. To bi možda i bilo logično da su elektroprivrede privatne firme, a ne javna poduzeća. Svjedočimo ekspanziji u realnom sektoru, rastu izvoza, što je izuzetno dobro, ali to bi sve moglo doći u pitanje u slučaju bilo kakvih nepromišljenih odluka - dodaju iz sindikata.

SSSBiH zahtijeva od svih aktera, posebno Vlade FBiH i resornog ministarstva, kao i uprave javnih poduzeća, da kod donošenja budućih odluka pokažu maksimalnu ozbiljnost i razumijevanje za stanje i socio-ekonomski položaj radnika i građana ove zemlje.
Također zahtijevamo od Vlade hitno usvajanje odluke kojom će se zabraniti rast cijena najosnovnijih životnih namirnica jer su radnici već sada u situaciji da, zbog niskih i/ili neredovnih plaća, ne mogu sebi i svojim porodicama osigurati ni minimum onoga što im treba za život - saopćeno je iz Službe za informiranje Saveza samostalnih sindikata BiH.

Glas naroda

Hidroelektrane nisu gradili oni koji mogu platit vise,vec gradjani bih.vode I povrsina bih su vlasnistvo bh gradjana.struja treba bit dostupna najprije njima po realnoj cijeni stanja platezne moci gradjana bih,a viskove prodajte po koliko god hocete I kome hocete.obezbjedite place bh gradjanima kao I kod onih koji mogu struju platit vise I nema problema

Tako je ,banda prisvojila sve što je na grbači ovog naroda napravljeno

drug tito napravijo centrale doveo struju u svako selo a sad preuzeli gospodini pa prodaju fabrike po marku narode vase su centrale na neretvi mi smo ih napravili i nasa je neretva koju su nam otrovali da mi moramo piti vodu iz prodavnice koju neko uvozi zato ne radi kolektor u mostaru

IZAĐITE SVI NA ULICE!!!! Ovo je bezobrazluk!!! Korumpirani političari opljačkali su sve što je bilo za opljačkati. Od naroda su napravili sirotinju i mučenike !!! Dokad ovako??? Cijene hrane porasle za 50% i više, ode i struja, voda a place mizerija. Bit ce svašta, narodu je muka od svega.

Tako ćete sve strancima rasprodat a nas iselit što st već dobrim dijelom i uspjeli.Ali doć će dan kad ćete proklinjati svaki fenig što ste ukrali

Nismo ništa ukrali to su činjenice.

Šta bi tek radili da su nešto uložili i napravili?

[ * neprimjereno * ] l.o. povska,uvijek vam malo,hajde i kožu nam oderite.

Vraćaj smederevac i drva

Pohlepa je najveće zlo ovog svita, a direktori elektroprivreda pobisnili, smederevac i odo u ogradu pa vi prodajite kome oćete, globalizam zarobljava ljude, śta god radim ne isplati se e ove godine će se sve isplatit.

ljudi domoljujubi živote svoje izgubiše
da svima bude bolje
al samo lopine i vjerske sekte
dibro žive na račun njihove žrtve

Cijena struje raste jer su ju drugi spremni platiti skuplje nego mi!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari