Poskupljenje struje će dodatno ugroziti obrtnike

ljubuski.info

Obrtnička komora Federacije BiH priopćila je kako će najavljeni rast cijena električne energije dodatno ugroziti ionako težak položaj obrtnika u ovom bh. entitetu.

Kako su naveli, ukoliko dođe do poskupljenja struje, veliki broj radnji suočit će se sa smanjenjem konkurentnosti, padom prodaje usluga i smanjenjem produktivnosti.
Rast cijene električne energije dovest će do naglog povećanja cijena svih proizvoda i usluga koji u svom procesu ovise od električne energije, što će sigurno gospodarstvo i obrtništvo u FBiH učiniti manje konkurentnom. Domaći obrt i gospodarstvo će doživjeti stagnaciju i pad. To bi bio oštar udarac obrtnicima, naveli su.

Također, napomenuli su kako obrtnici već plaćaju struju po skupljim tarifama te da taj izdatak teško podnose.
Sada će biti još teže. Najavljeno povećanje cijene struje rezultirat će povećanjem cijena praktično svega što se proizvodi u Federaciji BiH, kao i cijena usluga. Upozoravamo da će ovaj čin dovesti obrtništvo na granice egzistencijske isplativosti rada, posebno za ona zanimanja gdje je udio električne energije veći. Očekujemo ukoliko dođe do poskupljenja struje da će se hitno iznaći rješenje pomoći obrtu i poduzetništvu, zaključili su iz Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari