Aluminij najavio pokretanje anodnih postrojenja

ljubuski.info

Aluminij industrija d.o.o. Mostar najavila je oživljavanje pogona anoda nakon što je ispunila sve uvjet za produženje ugovora o poslovnoj suradnji s Aluminijem d.d. Mostar.

Ugovor će biti produžen na maksimalno razdoblje od 30 godina.

Aluminij industrija ispunila je obvezu postizanja maksimalnog proizvodnog kapaciteta Ljevaonice te zapošljavanja minimalno 220 bivših radnika Aluminija. Uz sve to bivšim radnicima Aluminija osigurane su i veće prosječne plaće.

Aluminij industrija tijekom ove godine povećala je proizvodnju trupaca s 3000 tona na 12.500 tona mjesečno, a sve proizvodne količine do kraja ove godine već su ugovorene.

Također je pokrenuto svih deset peći u Ljevaonici, što je postignuto nakon modernizacije peći P1 i P2, a za sljedeću godinu najavljeno je aktiviranje anodnih postrojenja.

Skupština Aluminija u rujnu ove godine odobrila je davanje u najam pogona tvornice Anoda kompaniji Aluminij industrija, čime će se zaposliti između 50 i 80 novih radnika, što znači oživljavanje druge faze. Nakon Ljevaonice, koja je pokrenuta u studenom prošle godine te je do sada angažirano 220 ljudi, sada se kreće s drugom fazom - oživljavanje pogona anoda.

Glas naroda

Evo Čović oživi Aluminiski a neki njegovi kritičari,ničim izazvani,najaviše u Ljubuškom do prošlog Božića 100 novi radni mista pa šipak na kraju.

Pričekaj da se podvuče crta na poslovanje,biće više duga nego kod starog aluminija.

Ako ne znate poslovat onda ,ko vam je kriv?Činjenica je da Čović pokreće proizvodnju.

Jači od Isusa oživio mrtvaca

najavi se otvaranje aluminija cim se rusi pojave u srbiji a a dodik i covic sreduju azil u rusiji svabe trljaju ruke nema jugoslovenske privrede sad za dvadeset milijona jugoslovena sve proizvodi njemacka i francuska najvise a titini pra unuci moraju bjezati bez povratka a ovi na vlasti nemogu gov.. cistit po intelektu i znanju

Šta bi to ti da si moga prvo kupio iz Titine Jugoslavije a nebi iz Njemačke?

Neuspoređuj Isus sa kriminalcom i b..u..d .a..l..e..t..i..n..o .m

dali da se vraćamo iz njemačke u čovićev uskrsli aluminij,mg .elektrokemije

Proizvodit će anode a elektroliza neće nikad više raditi, šta će s anodam ?prodavati ih nekome? Svaka aluminijska industrija ima svoju proizvodnju anoda. možda će nekako proizvoditi 250 MWh struje za elektolizu samo kako, jedino ako naprave elektranu na plin ili nuklearnu energiju, možda rusi ulaze u igru sa svojim plinom a njihov i ničiji drugi sirovi aluminij svakako odavna dolazi u Mostar. RUSI su stvarni vlasnici aluminija svi ostali su pijuni

Nema tu vise Steve sve pokradeni.

kome da radi dobavljačima koji kupe po marku aluminija po 15 maraka

Ovo je privatna firma i kako će poslovat to je njihova stvar.Samo je važno da izvršavaju obaveze prema radnicin i državi

Aluminij najavio pokretanje anodnih postrojenja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari