U Širokom Brijegu održana radionica "Žene u poduzetništvu"

ljubuski.info

U širokobriješkom hotelu "Park" u nedjelju je održana radionica na temu: "Žene u poduzetništvu" na kojoj je sudjelovalo značajan broj žena sa zajedničkom vizijom izgradnje pozitivnog poduzetničkog okruženja sa jednakim prilikama za oba spola.

Žensko poduzetništvo je prepoznato kao važan element gospodarskog rasta i učinkovita metoda postizanja demokratskog društva utemeljenog na osnaživanju žena i jednakosti spolova. Nužno je osigurati poslove za veći broj žena kako bi se izgradilo poduzetničko okruženje zasnovano na jednakim prilikama za oba spola. Žensko poduzetništvo ima moć transformacije gospodarstva i društva budući da stvara nova radna mjesta i nove sektore te donosi inovativnost, kreativnost i raznolikost, poručila je Antonija Banožić, vijećnica u Gradskom vijeću Širokog Brijega i ujedno koordinatorica ovog projekta.

Radionica je održana uz podršku fondacije Pro budućnost i Instituta za razvoj mladih Kult. Ovo je jedna je ovo od tri radionice koje se održavaju na području Hercegovine.

Kako navode ostvarena je i odlična suradnja na polju poljoprivrednog poduzetništva gdje su žene iz Širokog Brijega prije mjesec dana posjetile plastenike rajčica u Nevesinju koje uspješno sa svojim kolegicama vodi Aleksandra Kravić, predsjednica udruge "Hercegovka", a današnja radionica je nastavak te suradnje i upućivanje žena na koji način, ako se odvaže u poljoprivredi ili drugim djelatnostima, mogu od svog hobija napraviti uspješne poslove.

Procedure otvaranja obrta i tvrtki ženama je predočila Žana Alpeza, mentorica u razvojnoj agenciji "Herag" na području strategija i planiranja tržišta.

Na radionici je donijet zaključak da sve razine vlasti u Bosni i Hercegovini trebaju mjerama i poticajima olakšati samozapošljavanje i poduzetništvo, s posebnim naglaskom na žene u poduzetništvu.

bljesak.info

Glas naroda

Svake godine isto, pa dokle više? xD

U Širokom Brijegu održana radionica "Žene u poduzetništvu"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari