U Vladi FBiH održan sastanak o povećanju cijene struje za 120%

ljubuski.info

Ministar energije rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić, direktor Elekroprivrede BiH Admir Andelija i predsjednik Udruge poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović održali su jučer sastanak u Vladi FBiH povodom najavljenog povećanja cijene električne energije za 120 posto.

Dogovor nije postignut. Novi sastanak bit će održan u ponedjeljak u 12 sati. Poručeno je kako se poskupljenje ne odnosi na građane već na gospodarska društva.

Ministar Džindić kazao je kako su razgovarali i o novim cijenama za određene tvrtke. Zadužio je Elektroprivredu pripremiti analizu prijedloga povećanja cijene.
U ponedjeljak ćemo pokušati pronaći najbolji model. Treba iskoristiti i podatke rasta i podatke rasta te cijene u regiji i naći zajedničko rješenje koje će biti prihvatljivo objema stranama. Treba imati na umu da je EPBiH u tranzicijskom razdoblju prelaska proizvodnje električne energije s uglja na obnovljive izvore energije, rekao je Džindić.

Andelija je kazao kako je tijekom cijele 2021. godine zabilježeno povećanje cijene električne energije na tržištu uzrokovano povećanjem cijena energenata.
Politika BiH do sada je bila da prati cijene na mađarskoj burzi. U prethodnim godinama nije imala velike varijacije, ali ove godine se desio ogroman porast. To je previsoka cijena za našu privredu. U ponedjeljak ćemo pokušati pronaći rješenje. Morat ćemo mijenjati naše interne pravilnike, rekao je Andelija.

Smailbegović je rekao kako su neke kompanije već potpisale ugovor o povećanju od 120 posto.
Tu je sigurno bilo zavrtanja ruku. Napravit ćemo konkretan dogovor. Određeno povećanje mora biti, ali ono ne bi smjelo biti u najavljenom obimu nikako. Nadam se konstruktivnom dogovoru, rekao je Smailbegović.

Glas naroda

U naprednim društvima cijena struje za privredu je niža nego za domaćinstva a ne obrnuto.Pokrenite i podpomozite privredu pa će onda svakom bit lakše.

I u naprednim ili točnije rečeno normalnim di lo.opovi ne vladaju je cijena struje za grijanje manja jer su to osnovne ljudske potrebe a u ovoj mafijaškoj državi ti poskupe jer znaju da se ljudi moraju grijat pa mogu poskupit koliko god hoće.Mogu koliko hoće ali neće dokle hoće.Dojedan će završit u turbini,bit će razapet na solarnom panelu ili spaljen u termoelektrani

U normalnim drzavama se niko ne grije na struju,preskupo je.I kod nas je preskupo ako se struja ne krade.Je li ti sat na banderi ili na kuci?

Šta, griju se na drva

To će bit ko kod aluminija.

jeli bilo ikog da ih malo brcne izauva

koliko je HDZ napravio hidroelektrana

Sve se da istrpit narod je spreman na sve to samo neka se nepuca.

HDZ će sam sebe birat do posljednjeg rvata ,,to je demokracija

Dao Bog da vam se tlak poveća za 120 posto!

U Vladi FBiH održan sastanak o povećanju cijene struje za 120%
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari