Uskoro igralište za učenike s poteškoćama

ljubuski.info

Već neko vrijeme traju građevinski radovi na izgradnji "Otoka sreće", igrališta za učenike s poteškoćama u razvoju u sklopu Prve osnovne škole Široki Brijeg.

U tijeku su radovi na izgradnji prve faze u vrijednosti od 120.000 konvertibilnih maraka. 300.000 kuna (oko 80.000 KM) donirao je Državni ured Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske, dok će preostalih 40.000 KM osigurati Grad Široki Brijeg.

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Ruža Mikulić kazala je kako će "Otok sreće" imati edukativno zabavnu formu, koja će biti prilagođena za učenike odjela s poteškoćama u razvoju.

Učenici odjela s poteškoćama imat će na raspolaganju vanjsku učionicu i mali amfiteatar, klupe za odmor, stazu za šetnju i specijalizirane sprave za njihove potrebe - kazala je ministrica.

Po njezinim riječima, projekti koji imaju za cilj poboljšanje u radu odgojno-obrazovnog sustava jako su važni za lokalnu zajednicu i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ uvijek će podržati takve projekte.

Kad govorimo o veličini nekog projekta, teško je reći koji je veći, onaj koji ima veću materijalnu, odnosno financijsku vrijednost, onaj koji uključuje više partnera, onaj koji uključuje više krajnjih korisnika ili onaj koji je najviše medijski popraćen. Svaki projekt koji se provodi u odgojno-obrazovnim ustanovama s područja Županije, a za cilj ima unaprjeđenje nekog segmenta sustava, kao što su bolji uvjeti rada i boravka u školama, i za učenike i za učitelje, praćenje suvremenih trendova u obrazovanju, korist za cjelokupnu lokalnu zajednicu, to je od velike važnosti. Zato Ministarstvo sve takve projekte podržava i potiče - istaknula je Mikulić.

Osvrnula se i na početak nove školske godine, istaknuvši kako se za sada nastava odvija uredno.

Iznimno smo zadovoljni na koji način je počela nova školska godina, prvenstveno zbog naših učenika. Činjenica je da smo svi mi u odgojno-obrazovnom sustavu zbog učenika i na prvom mjestu nam je njihova dobrobit i njihovo pravo na najbolje moguće obrazovanje. Naša županija je i u prošloj školskoj godini realizirala nastavu puno bolje nego što je to bio slučaj u ostalim dijelovima BiH, na što smo ponosni. Djeci je mjesto u školama i ova školska godina je počela kao što je to bio slučaj prije početka pandemije. Za sada sve funkcionira normalno te se nadamo da će tako i ostati - poručila je Mikulić.

Navela je kako je Ministarstvo trenutno u fazi izrade plana za narednu kalendarsku godinu, planiraju se novi projekti i nastavak postojećih koji imaju za cilj poboljšanje boravka i rada u školama.

Moramo istaknuti da je u proteklim godinama većina škola infrastrukturno poboljšana. Imali smo dogradnje škola, izgradnju školskih igrališta i slično. Pored toga, opremili smo sve četiri strukovne škole u Županiji informatičkom opremom u sklopu projekta digitalizacije škola, što planiramo u narednom razdoblju uraditi i za osnovne škole te u gimnazijama - kazala je ministrica.

Podsjetila je kako je Zapadnohercegovačka županija jedina županija u Federaciji BiH koja je za sve osnovnoškolce osigurala besplatne udžbenike.

Tu naravno ulazi i besplatan prijevoz za sve učenike koje općine i gradovi s područja Županije realiziraju uz financijsku podršku županijske vlade - dodala je ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ Ruža Mikulić.

FENA

Glas naroda

Čekamo uhićenje obitelji Ševo a ne ovakve vijesti

A ko će cuvati tu djecu na igralistu kad u Ljubuskom vrticu prije par dana dijete samo izidje iz vrtica i ode a vjerouciteljka šuti ko zalivena ali sve se sazna

U normalnoj državi da se to desi neko mora odgovarati. Kod nas ujde vuk magarca. Zataškat će drugovi i drugarice ko i sve do sada.

Malo više detalja je li to Gradski vrtić?

A koja vjerouciteljka još vodi vrtic osim gradskog, uhljebljeni kadar HDZ

Da ima države obitelj Ševo bi bila davno uhićena a o ovoj Ministrici da ne govorim NESPOSOBNA a PODOBNA

Ministrice trebalo je to davno napraviti i staviti u funkciju

Znao sam odmah da se pravi na Širokom. Čim se nešto pravi na to je kod njih oni pokupi u svemu kajak a ostalim šta ostane e moji političari prodali ste dušu i sebe .

Ova ministrica je najgora dosad. Godine za obrazovanje su izgubljene za njenog mandata. Nikad se to neće nadoknaditi. Promašaj Hdz kao i većina nesposobni koje su stavili.

Pa koga će Tita ti dragog stavit za ministricu, ta vidiš da su to sve osobe sa posebnim potrebama pa de biraj....

Tebe,Tita ti,tako sposobna.Jel Tito gradio nešto ovako ili bunkere i Brijone?

Nisu izgubljene godine, izgubljene su generacije učenika i nastavnici koje je pomnožila nulom. Ona je metnuta da muti vodu a u mutnom se lovi

U toj stranici od njenog osnivanja do danas 95% su podobni i nesposobni, a sve drugo je mafija. Ljudi moji svi koji su sposobni i imaju svoje JA su otišli ili su na odlasku trbuhom za kruhom, a radi se od barem 65% stanovništva.

Šta hoćeš reč, da su ostali samo nesposobni! Mi koji smo jedva našli posao i kod privatnika, koji se borimo za preživimo, a i uspjevamo samo uz trud i zalaganje koje nitko ne cijeni pa jedva i poslodavac! Sposobniji smo od ovih što su otišli u želji za što više materijalnog, jer su se poredili s ovima u državnim firmama, htjeli su da voze auta kao i oni, da kupuju stanove i da imaju za trošit. Podlegli pod pritiskom potrošačkog društva... A uhljebima ide na dušu, što dobivaju nezasluženu plaću i bogate se na račun naroda, ja im ne zavidim, ništa od toga na onaj svijet neće ponijeti

Mene samo interesuje jeli ovo ona što je sređivala ocjene.Ako je zašto nije dobila otkaz.

ministrica šnajderica HDZa opet šaluje maglu

Kod nas je sva prosvjeta s posebnim potrebama otkad je ona na čelu ministarstva i svi bi prosvjetnici na tom igralištu trebali napraviti slet njoj u čast.

Je je to je ona što je naredila da se jedinice isprave.I još je na poslu i nemere joj niko ništa dok je HDZ-a .

zbog ove hulje su naši profesori u njemačkoj a ševinovci i uhljebi uče dicu ili side po kancelarijam.pedagoški terorizam HDZ partije

Kriminilistica je svoj posa obavila sve je uništila sad svi mogu šiti suknjice po mjeri Hdz i njenog ukusa. Gdje nađu ovakve koji sve unište.

Kruva i igara.....
Ma daj kruva bit će igara.

Uskoro igralište za učenike s poteškoćama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari