Poslodavci traže provjeru povezanosti prodavača blagajni sa strankom

ljubuski.info

Udruga poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine inzistira da Ministarstvo financija FBiH žurno stavi van snage Pravilnik o zamjeni fiskalnih sustava u FBiH.

Predlažemo da se sačeka sa usvajanjem novog zakona o fiskalizaciji FBiH i tek nakon toga da se usvajaju adekvatni podzakonski akti, a da se pravilnikom prejudiciraju rješenja iz novog zakona o fiskalizaciji FBiH. Primjena odredbi pravilnika izazvala bi enormno povećanje troškova za kompanije iz oblasti maloprodaje i ugostiteljstva, ali i drugih djelatnosti u Federaciji BiH, koje već godinu i po dana snose ozbiljne ekonomske posljedice pandemije COVID-19. Nerazumljiva nam je namjera Ministarstva koje inzistira na primjeni pravilnika, pogotovo zbog činjenice da njegova primjena neće imati nikakav uticaj na priliv sredstava u proračune, kaže u priopćenju Udruga poslodavaca Federacije.

Što više, sredstva od zamjene fiskalnih sustava će se preliti u džepove pojedinaca za koje postoje indicije da su interesno i politički povezani sa pojedinim strukturama vlasti. Obrazloženja Ministarstva financija FBiH, kojim opravdava uvođenje novih fiskalnih uređaja, da će se zamjenom fiskalnih sustava pojačati kontrola naplate javnih prihoda ne smatramo opravdanim. Ukoliko u Ministarstvo financija FBiH ostaju pri svoje obrazloženju, onda se u proračuna FBiH moraju predvidjeti sredstva i snositi troškove zamjene fiskalnih sustava. Prema navodima iz Ministarstva financija FBiH, u ovome trenutku trebalo bi biti zamijenjeno oko 85.000 fiskalnih sustava, što iznosi oko 70 milijuna KM, koje bi se prelile u džepove pojedinaca, kazali su.

Ukoliko Ministarstvo financija FBiH ne stavi van snage pravilnik, pozivamo nadležna tužiteljstva i institucije i tijela koja se bave borbom protiv korupcije da, u skladu sa svojim ovlastima, provjere navode pojedinih medija, da se prodajom fiskalnih sustava i prateće opreme bave pojedinci bliski vladajućim strukturama. UPFBiH ostaje posvećeno poštivanju svih pozitivnih zakonskih propisa i poštovanju fiskalne discipline, ali ne na ovaj način, zaključuje se u priopćenju Udruge poslodavaca Federacije.

Glas naroda

Ma ja mislim da je to sve pošteno!

Doživotni zatvor za njih je malo

deri kako nas oni nazivaju krdo i takvim nas oni smatraju tako su nas zvali kad se trebalo cjepiti i što više reći kako nas ponižavaju

Poslodavci traže provjeru povezanosti prodavača blagajni sa strankom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari