Granična policija BiH osuđuje korupciju u vlastitim redovima

ljubuski.info

Granična policija (GP) BiH najoštrije osuđuje svaki oblik koruptivnog ponašanja, pogotovo u vlastitim redovima te daje potpunu podršku Tužiteljstvu BiH u borbi protiv korupcije i nastavku realizacije akcije "Konak", a u kojoj su nedavno zbog korupcije uhićena dva pripadnika te policijske agencije.

Zaključak je to stručnog kolegija kojeg je zbog tih uhićenja održao ravnatelj GP BiH Zoran Galić sa svojim zamjenikom i pomoćnikom za organizaciju i operacije s načelnicima središnjeg ureda, savjetnicima ravnatelja te načelnicima terenskih ureda GP BiH.
Granična policija BiH najoštrije osuđuje svaki oblik koruptivnog ponašanja, pogotovo u vlastitim redovima, čiji pripadnici bi trebali biti oni koji se bore protiv korupcije, a ne oni koji u njoj sudjeluju te Granična policija i ovim putem daje potpunu podršku Tužiteljstvu BiH u borbi protiv korupcije i nastavku realizacije akcije 'Konak', priopćeno je iz GP BiH.

Na kolegiju je istaknuto kako je GPBiH vodeća policijska agencija koja se kontinuirano bori protiv korupcije u vlastitim redovima i procesuira vlastite policijske službenike, što pokazuju i statistički podaci.

U posljednjih nekoliko godina, Središnji istražni ured GP BiH je sačinio 23 izvješća o počinjenom kaznenom djelu pri kojima je osumnjičeno 40 službenika GP BiH.
Provedeno je 35 internih postupaka zbog sumnje u koruptivno ponašanje, odnosno zloupotrebu službenog položaja protiv 48 policijskih službenika, za koja je podnesen zahtjev za pokretanje stegovnog postupka. U navedenim postupcima je u jedanaest slučajeva za jedanaest policijskih službenika GP izrečena stegovna sankcija prestanka radnog odnosa, navode iz GP BiH.

Na kolegiju je zaključeno da će GP BiH, kao i do sada, poduzimati sve mjere sukladno zakonu da se sankcioniraju nositelji koruptivnih radnji u vlastitim redovima.
Nužnoo je da policijski službenik obavlja svoj posao maksimalno profesionalno kako mu to i struka zahtijeva, navodi se u priopćenju GP BiH.

Glas naroda

Nosi vas lipi j,ava,od vas sve i pocinje.

Tako je,carina i policija umjesto da budu primjer,ubijaju volju i nadu za bilo kakvu promjenu i napredak

Licemjerje

Nigdje na svijetu Hrvati bolje ne žive od adzovaca u BiH

Evo sad će godišnjica Lanici pa da li se mogu dogovorit koonzensuom šta joj bi, može i bacanje graha ili dno fildžana da pokaže šta joj se desilo ali da se svi usuglase konačno...

Al Capone i njegovi mesliđani

Postoji li ijedan za ovim stolom da nije uzima mito?

ako se nastavi akcija konak neće ih puno ostati u graničnoj službi a izjave Galića su licemjerne i smiješne.

Granična policija BiH osuđuje korupciju u vlastitim redovima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari