Produžene mjere u FBiH za još dva tjedna

ljubuski.info

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici usvojila informaciju Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u FBiH na dan 20.9.2021. godine, s prijedlogom zapovijedi i preporuka.

Zapovijedi i preporuke su donesene s rokom važenja od 14 dana, računajući od 23.9.2021. godine, a Krizni stožer FMZ je zadužen, prije isteka ovog roka, sagledati cjelokupnu epidemiološku situaciju COVID-19 u FBiH i načiniti procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene zapovijedi i preporuka, te Vladi FBiH dostaviti prijedlog novih.

Vladama županija, odnosno županijskim stožerima ministarstava zdravstva naloženo je uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini, uz redovno obavještavanje Kriznog stožera FMZ-a.

Krizni stožer FMZ će današnje zaključke, s prilozima, dostaviti županijskim ministarstvima zdravstva i njihovim kriznim stožerima, zdravstvenim ustanovama s područja županija, kliničkim centrima u FBiH, općim, županijskim i specijalnim bolnicama, Federalnoj i županijskim upravama za inspekcijske poslove i županijskim upravama policije.

U skladu sa zaključkom od 8.1.2021. godine, Vlada FBiH će izvjestiti Parlament FBiH o epidemiološkoj situaciji u FBiH i mjerama koje je donijela sa ciljem zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa.

U informaciji Kriznog stožera FMZ-a je navedeno kako je u 37. tjednu, u odnosu na prethodni, zabilježen rast svih pokazatelja, a najviše broja pacijenata na respiratoru za 53,3 posto, smrtnih slučajeva za 28,9 posto i novopotvrđenih slučajeva oboljenja za 15,3 posto.

Na razini FBiH sedmodnevna pojavnost iznosi 139,3 slučaja na 100.000 stanovnika, a najviša je u Sarajevskoj, Hercegovačko-neretvanskoj i Zapadnohercegovačkooj županiji, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari