Krizni stožer Federacije BiH predložio produženje epidemioloških mjera

ljubuski.info

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predložio je nastavak produženja epidemioloških mjera za narednih 14 dana.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, u proteklih sedam dana zabilježen je rast svih indikatora, a najviše broj pacijenata Covid-19 na respiratoru (46) i broj smrtnih slučajeva (89).

Sedmodnevna pojavnost na razini Federacije BiH iznosi 139 slučajeva na 100.000 stanovnika, a najviša pojavnost zabilježena je u Kantonu Sarajevo (305 slučajeva/100.000 stanovnika), Hercegovačko-neretvanskoj županiji (288 slučajeva/100.000 stanovnika) i Zapadnohercegovačkoj županiji (144 slučaja/100.000 stanovnika).

U Federaciji BiH na bolničkom liječenju trenutno su 524 pacijenta oboljela od Covida-19, a prema podacima dostavljenim Zavodu za javno zdravstvo FBiH, od ukupnog broja hospitaliziranih, 37 osoba je cijepljeno s obje doze.

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva napominje kako su vlade županija, odnosno krizni stožeri županijskih ministarstava zdravstva dužni donositi restriktivnije mjere ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, a na osnovu dokumenta "Javnozdravstveni kriteriji za prilagođavanje javnozdravstvenih i društvenih mjera u kontekstu COVID-19".

Prijedlog produženja mjera bit će upućen Vladi Federacije BiH na usvajanje.

Glas naroda

Je li im lakse produziti na neodredjeno pa kad i ako europski predstavnci u BiH odluce ukinuti sve mjere jednostavno donesu odluku o ukidanju?

Vidi, vidi koliko se te..la..di okupilo...
Eeeee, da je tokmak blizu pa po redu...

Protu ustavno ! Odgovarat ćete ! Pred zakonom!

ja nevidim nikakve mjere mjere su da nema mjera

Kakve mjere??imamo neke mjere??gdje

Krizni stožer Federacije BiH predložio produženje epidemioloških mjera
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari