Čapljinska "Lasta" će sama proizvoditi struju

ljubuski.info

Radovi na tvornici keksa i vafla "Lasta" Čapljina polako se bliže kraju, a dokaz tomu su i postavljeni solarni paneli na krovu tvornice.

Radi se o samo jednom od noviteta koji će omogućiti tvornici samostalno proizvoditi struju za svoje pogone.

Solarni paneli jačine 1,3MW postavljeni su na krov tvornice. Pomoću njih će tvornica proizvoditi električnu energiju za svoje potrebe u periodima sunčanih dana, rekli su iz "Laste".

Inače, u tvornici su već sklopljeni strojevi i krenulo se s probnom proizvodnjom slastica. Radi se o najkvalitetnijim strojevima na tržištu. Oprema je talijanskog i njemačkog porijekla, dok su trake proizveli Švicarci.

Podsjetimo, u studenom 2019. godine vlasnik grudske "Violete" Petar Ćorluka kupio je "Lastu" u stečaju i najavio ponovno pokretanje tvornice i proizvodnje.

Tada je najavio kako će u Lastu biti uloženo više od 20 milijuna KM te da će Čapljina biti središte u kojemu će se proizvoditi samo najbolji proizvodi konditorske industrije.
Prehrambena industrija je nešto potpuno novo za cijeli naš tim, koji se bavi svim, od pomnog istraživanja tržišta do planiranja proizvodnje i lansiranja proizvoda na tržište. Svi radovi moraju zadovoljiti visoke standarde prehrambene industrije, kako bi svim faktorima mogli konkurirati na tržištu i pružiti jedinstven i kvalitetan proizvod, rekao je početkom ove godine Ćorluka.

Ulaganje u proizvodne pogone, modernu tehnologiju i dosljedna edukacija zaposlenika kreirat će premium program slastica. Od velikog je značaja da sve razine budu ispunjene, od same organizacije, proizvodnje, tehnologije do kontrole kvalitete kako bi se započeta realizacija odvila u skladu s postavljenim ciljevima, dodao je.

bljesak.info

Glas naroda

Pametno

Sve laste lete prema jugu samo čapljinska lasta leti prema vama...ovako nekako men se čini.

I jedna Lasta čini proljeće!

Kapa do poda

Svaka cast..ovaj covjek doista zna..

Skoro ko naši šta su uzeli Trgocoop

U Trgocoopu laste gnjizda prave

Od sveg srca želim uspjeh u proizvodnji i prodaji i osvajanju tržišta.Triba nam proizvodnja i svaka pozitivna priča

Dođi u ljubuski i otvori nesto.

Barem još jedan hospicij

Samo neka nije iz Ljubuškog, odmah je svaka čast.
Obični jadni Bekijaš, uzeo 300 miliona na svercu šećera iz Ploča, dana rata vidio nije ni nitko njegov, plaća 490 KM, neprijavljeno pola radnika, izmet svoj pojede da ne propadne i sad ga strah da će mladi sve potrošiti pa kupuje tvornice, hotele, nekretnine. Vidite mu broj radnika i izdvojene doprinose na placu. Svi su prijavljeni, akonjesu na 500 KM. Nikad marke neda za klubove, opće dobro i jad samo kupi u jastuk. Ponijet će ih na onaj svijet. Ništa nikome ne plaća, iznosi pare iz Hercegovine, sve mu je kompenzacija, a topli obrok je iz njegove kuhinje.
Gladan ga alat napravio, glasan će i skončati!

Kava ratni profiter

Osevapio se u Kardeljevu znači, nije jedini što se osevapio u Kardeljevu na vrime (danas se to kategorizira-snašo se)...

Covjek je uspio sto je cinjenica..pa koliko ce ljudi zaposliti i koliko vec zaposljava..bolje je da se stvara industrija nego da se pune kladionice.ovo je ociti primjer kako uspjeh nije slucajnost..svatko moze tumaciti ovo na svoj nacin,al je istina da je on najveci poduzetnik u Hercegovini..

Čestitam jer proizvodi

Daj one štrudle od smokava, ono je najbolji slatkiš na svjetu, ako je mogla Juga ono napravit valjda mogu i danas ovi neki novi klinci.

kako je čovik uspio jeli mu to ćaćevina ili je kra narod ili državu,uspio kako KRAĐOM

Čapljinska "Lasta" će sama proizvoditi struju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari