Medalje i priznanja za bh. izumitelje u Maroku

ljubuski.info

Članovi Udruge izumitelja Bosne i Hercegovine (AIBIH) prezentirali su deset izuma i nagrađeni sa osam zlatnih medalja i dva posebna priznanja na izložbi izuma završenoj u Maroku.

Kako se navodi, to je jedan od najvećih uspjeha BiH u svjetskoj konkurenciji izumiteljsko-tehničkog stvaralaštva, konkretno na izložbama izuma, na kojima UIBIH sudjeluje od 1995. godine.

Mladi bračni par Halilović iz Kladnja prvi put je zajedno prezentirao svoje izume na nekoj izložbi izvan BiH: supruga Amra 'Električni zastor protiv insekata i glodavaca', a suprug Avdo 'Set za spasavanje putnika u prometnim nesrećama'.

Sarajka Dragana Janković pozlaćena je za izume u domenu laboratorijskog ispitivanja kvaliteta betona, konkretno za 'Cilindrični alat za brušenje i poliranje tankih uzoraka' i za 'Kalup za izlijevanje tankih uzoraka'.

Cazinka Meliha Klopić Murtić nagrađena je za 'Čvrsti biljni šampon za osjetljivo vlasište'.

Zlatne medalje za obje svoje izume dobio je i Sašenko Sadiković iz Ljubuškog, jednu za 'Zaštitna masku protiv virusa Covid-19' drugu za 'Netopivi fišek za sladoled'. Elma Selimbašić iz Kladnja nagrađena je za 'Dron za traganje i zaštitu životinja na daljinu'.

Bh. znanstvena zajednica obogaćena je posebnim priznanjem, za 'Metodu integracije procesa za proizvodnju cementa i sode u cilju smanjenja emisije CO2', autori su tuzlanski tehnolozi prof. dr. sc. Zehrudin Osmanović, doc. dr. sc. Nedžad Haračić, mag. sc. Nisad Avdić i dipl. inž. Damir Mulamehmedović.

Posebno priznanje dobio je i Husein Hujić, jedan od osnivača, danas glavni tajnik Udruge izumitelja Bosne i Hercegovine i ravnatelj Svjetske federacije izumiteljskih organizacija za, kako je naznačeno u diplomi, "vodeću ulogu u seriji uspjeha izumitelja Bosne i Hercegovine i za njegovu primjernu kooperaciju na planu promocije izumiteljstva i izumitelja širom svijeta".

Glas naroda

Jel to neki novi virus Vovid 19?

Nego mene samo zanima tko je ovaj Jelenko, jelenko medenko hahha

Medalje i priznanja za bh. izumitelje u Maroku
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari