Hoće li Ćosić prestati manipulirati te napraviti što se od njega očekuje?

ljubuski.info

Javno pitamo premijera Zdenka Ćosića tko je namjestio natječaj za izbor ravnatelja u Drugoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu, a koji je namjestio natječaj za posao nastavnici koja je bila trećerangirana na popisu prijavljenih i koja je imala skoro duplo manje bodova od prvih dvoje, njegove ga kvalifikacije sigurno nisu izabrale.

Dakle, netko manipulira!

U školama Zapadnohercegovačke županije će suzbijanje korupcije početi kada prvi premijer Zdenko Ćosić prestane koristiti prigodnističke retoričarske figure kojima pokušava manipulirati s javnošću, pravdajući se kako nije upoznat s time što se događalo s nezakonitim prijemom nastavnice na posao u Drugoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu, premda je bila treća na listi.

Ukoliko je to istina onda pozivamo premijera ZHŽ Zdenka Ćosića da odstupi s pozicije jer je upravo županijska ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ - Ružica Mikulić iz njegove stranke " HDZ-a", koju je on uvrstio u svoj tim ministara koji se nalaze u Vladi ZHŽ, znala za spomenuti javni natječaj.

Ako pak premijer Ćosić govori istinu, u što sumnjamo, onda zna što mu je činiti, uz v.d. ravnatelja Druge osnovne škole Miljenka Galića kući bi trebao poslati i samu Ministricu jer je izigrala njegovo povjerenje, ali i povjerenje svih nas običnih građana koji još vjerujemo u pravednost i pravičnost prilikom raspisivanja javnih natječaja, posebice kada je riječ o odgojno-obrazovnom sustavu. Naravno, uz dvoje spomenutih, posao treba izgubiti i navedena nastavnica koja je koruptivnim rabotama i po stranačkoj pripadnosti došla do pozicije u školi.

Prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj školi, među ostalim, jasno su definirane nadležnosti, od raspisivanja natječaja do prijema na posao, kako djelatnika, tako i ravnatelja, ali i uloga Ministarstva, što bi jedan premijer trebao znati.

Obrazovni sustav u ZHŽ odavno je potrebno reformirati i reorganizirati jer je postao utočište članova stranke na vlasti a što svakodnevno utječe na odgojno-obrazovni sustav građana ZHŽ.

Mislite li kako Širokobriježani nemaju zdrav razum, ne možete raspisivati natječaje po stranačkim referencama i glumiti kako niste imali pojma o tome, a sve se događa uz blagoslov ministarstva koje jedno od glavnih sastavnica Vlade ZHŽ.

Da, i to je moguće, ipak, ovo je Zapadnohercegovačka županija, mjesto gdje Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa izdaje dozvole za rad privatnim školama koje "štancaju" diplome svakome tko donese "lovu".

Zato nije ni čudna kriminalna radnja u redovitom javnom obrazovanju gdje se unaprijed , prije nego li se raspiše natječaj, zna tko će biti primljen na posao. Ili je premijer možda zaboravio kako on ima znatno manje naobrazbe od v.d. ravnatelja Druge osnovne škole, pa nije ni mogao znati čovjeka jer se ne kreću se u istim krugovima?!

G.O. HRS-a Široki Brijeg

Glas naroda

Kako je zaposlija nacelnika stozera civilne zastite drage martinovica kcerku u Mup a djete poginulog oz sirokog cijeg su cacu muslimani zaklali na stipica livadi sutno da je zadnja na listi .

Danas je u Mupu bio razgovor za posao namještenika, već se unaprijed znali tko će biti primljen.

ZNA SE da će sutra Elvira Mile veterinara rasturiti na testovima

Ima jedan što će napravit cirkus u mupu i proracunu zupanije, već je jednom to napravio i opet će,bar će mu ljudi reći hvala.

Pa sta ta elvira hoce ...vise..

Cujen da ce sve saltat od uprave policije do vrha koji su imali sa bivsim ministrom veze .samo se ceka novi pravilnik

Pa zar to nisu do sada učinili. Ovome zamjenskom sljedeće godine ističe mandat.

Ko će saltat ministar ili Marak budući komesar od Božića

Do koje godine važi " dijete poginulog branitelja"? Hoće li ko i kod Tite,Vječno? Ovi sa živim roditeljima neka pakuju za njemačku!

Po tvom komentaru je bolje da joj caca nije poginija ni isa u rat,moga je biti neki nacelnik i zaposlit je ,daj mi sve,daj meni daj mi dici daj svima mojima

a ZNA SE i tko i zašto ga je poslao da ga zakolju kao i sve poginule branitelje nakon 1992

I ženu u biograce lani završila

Isto kao što je Nevenko Barbaric ustolicio Kraljevica,Kveska, Davida Grbavca i ostale a sad ga ovi ne j...........u za su u sljivu neće sa njim ni kavu da popiju, kažu pomozi svoju sirotu na svoju sramotu.

Partizani zapošljavaju samo svoje triba skupljat glasove za izbore.

u Posušju se samo zapošljavaju članovi hdz

Njima stranka popuni i papire da uđu u odbore, samo se trebaju potpisati?

Zato narod ode, dooooossstttttaaa, vas je između sebe se nastavite hvaliti do neba, ali vam narod zaboravit niiikkkaaad neće. Žao mi vam je djece kojima će roditelje spominjat do smmrrrtttiiii...

Sjeme im se zametnulo

Psi laju a karavane prolaze.Svi lajete na portalima a niko nema hrabrosti izaći i prosvjedovati proti HDZ .

Izadji povedi narod ili si i ti izdi.uzica

U ministarstvu pomenuti svakako je raspašoj.10 godina u Grudama radi vrtić bez odobrenja.Svi su s tim upoznati od premijera i dalje i vidi čuda nitko nije nadležan. I ako je na taj vrtić bilo više prijava, ali i tu je u pitanju nepotizam i korupcija.

Molim gospodina premijera da javno odgovori tko je u ŽZH nadležan za rad vrtića bez odobrenja. Izgleda nitko.

Zamislite Pero Kožul u komìsiji. Zanima me što je on završio. Možda VKV u Ševe

Ala ELVIRA rasturi...čovječe...Numero Uno...

Elvira,Petko,Tomo i perić hahahahaja

Pa vi sve znate tko,šta,kako, odlično

Hoće li Ćosić prestati manipulirati te napraviti što se od njega očekuje?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari