Inspekcije pišu kazne za nepoštivanje epidemioloških mjera

ljubuski.info

Inspekcijska tijela u FBiH nastavljaju s vršenjem nadzora nad poštivanjem higijensko-epidemioloških mjera svim raspoloživim kapacitetima, te poduzimaju sve aktivnosti u okviru svoje nadležnosti na sprečavanju daljnjeg širenja koronavirusa u FBiH, u skladu s odlukama nadležnih kriznih stožera.

Tijekom kolovoza 2021. godine, prema trenutno dostupnim podacima, inspekcijska tijela u FBiH izvršili su ukupno 1.796 inspekcijskih nadzora, u okviru kojih je kod 67 subjekata nadzora uočeno grubo kršenje mjera, što podrazumijeva izdavanje 67 prekršajna naloga u iznosu od 87.300,00 KM.

Inspektori su također izrekli 191 rješenja o otklanjanju nedostataka, subjektima nadzora kod kojih su ustanovljena manja odstupanja od propisanih mjera, i izdali 6 rješenja o zabrani rada. Najveći broj nadzora izvršile su županijske uprave za inspekcijske poslove u Zeničko-dobojskoj županiji (500) i Hercegbosanskoj (420).

Od ukupnog broja, inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove su u kolovozu izvršili 107 inspekcijska nadzora, u okviru kojih su utvrdili 7 prekršaja, što podrazumijeva izdavanje 7 prekršajnih naloga u iznosu od 13.000,00KM, te izdali 12 rješenja o otklanjanju nedostataka i 6 rješenja o zabrani rada.

Do kršenja minimuma obvezujućih mjera najčešće dolazi u ugostiteljskim objektima, trgovinama, tržnim centrima, ali i gospodarskim društvima s većim brojem zaposlenih, odnosno na mjestima okupljanja većeg broja ljudi.

Federalna uprava za inspekcijske poslove ostaje na raspolaganju županijskim inspekcijskim tijelima za pružanje pomoći u organizaciji i vršenju nadzora nad poštivanjem higijensko-epidemioloških mjera u Federaciji BiH.

Napominju, kazne za prekršaje propisane su Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, i to u rasponu od 3.000 - 10.000 KM za gospodarska društva, druge pravne osobe i zdravstvene ustanove; za odgovorne osobe u pravnim osobama od 500 KM do 2.000 KM; za nositelje privatne prakse i obrtnike od 2.000 KM do 8.000 KM; za fizičke osobe od 100 KM do 2.000 KM, s tim da prenošenje zarazne bolesti predstavlja i kazneno djelo u smislu KZ FBiH.

Pozivaju građane i gospodarske subjekte da se pridržavaju propisanih mjera, te osiguraju pretpostavke za poštivanje svih preporuka, kako za dobrobit osobnog zdravlja, tako i za kolektivnu sigurnost i normalizaciju prilika u Federaciji Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Glas naroda

samo kazne samo udarite i oderite ovo malo svita što je ostalo

da pogledaju malo inspektori ovo -Strašne vijesti iz Izraela - na yutu i tko će odgovarati za genocid i hoće li.

I šta sad sa ovim oćete reć?Oni ,ako ništa drugo,su bar pokušali vakcinaciom zaštititi i sebe i druge i ako su samo jedan život uspili spasit to je hvale vrijedno.

ali ne i [ * neprimjereno * ]

sve oćerat što nije u HDZ partiji,da se ne izgube fotelje iz koje se voli Rvacka

Inspektori, ima jedna ljekovita biljka koja raste u Hercegovini, a zovu je degenek

Kad će inspekcija u dajmond i u gadeamus

Nešto od kazna nešto od donacija uhljebi će skupiti za plaće.

Ma bravooooo.....sjetili see ..derite al po zakonu svakom isto

Inspekcije pišu kazne za nepoštivanje epidemioloških mjera
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari