Skupština Aluminija donijela odluku o zakupu pogona Anoda

ljubuski.info

Skupština Aluminija d.d. Mostar na svojoj jučerašnjoj sjednici nije usvojila odluku o Godišnjem izvješću o poslovanju Društva za 2020. godinu, izjavio je Senad Zekić, opunomoćenik Vlade FBiH za sudjelovanje u radu Skupštine.

Na dnevnom redu Skupštine bilo je deset točaka, a pored Godišnjeg izvješća, nije prihvaćena ni Odluka o načinu pokrića gubitaka, koja se veže za Godišnji izvještaj. Sve ostale odluke su usvojene - kazao je Zekić.

Po njegovim riječima, članovi Skupštine bili su protiv usvajanja tih točaka s obzirom da je vanjski nezavisni revizor naveo niz stavki zašto se Godišnje izvješće ne bi trebao usvojiti.

Dodao je kako su protiv usvajanja Godišnjeg izvješća bili i predstavnici Vlade Republike Hrvatske (vlasnik 12 posto dionica) i predstavnici malih dioničara (vlasnici 44 posto dionica).

Skupština Aluminija d.d. Mostar usvojila je Odluku o zaključenju Ugovora o zakupu pogona Anoda društva Aluminij d.d. Mostar s društvom Aluminij Industrija d.o.o.

Po Zekićevim riječima, u skladu s ovlastima koje mu je dala Vlada FBiH i on je podržao tu odluku, ali o detaljima ugovora, kako je kazao, ne može govoriti.

Podsjećamo, proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja 2019. nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog više od 400 milijuna maraka akumuliranog duga, od čega se najveći dio odnosi na potrošenu električnu energiju.

U travnju 2020. godine izraelska M.T. Abraham grupa i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o najmu Aluminijeve ljevaonice i poduzeće od tada djeluje pod imenom Aluminij industrija d.o.o.

U Aluminiju trenutno radi samo ljevaonica, a novi vlasnici ranije su najavljivali kako planiraju obnoviti pogon anoda i elektrolizu.

Glas naroda

kad će Dragan vratit pare koje je uzeo iz aluminjija za partiju da kupuju izbore

Napisah pa me obrisa.U tekstu ti lipo piše ko je vlasnik pa ako im je on uzeo te novce,neka je svaka mu čast kad su oni nesposobni.

Niko se u mostaru nije pobunio osim jedne žene koja je plastičnom bocom pogodila čovićev džip strašno

Skupština Aluminija donijela odluku o zakupu pogona Anoda
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari