Skupština ZHŽ usvojila izmjene Zakona o koncesijama

ljubuski.info

Skupština Zapadnohercegovačke županije zasjedala je na redovnoj, 25. sjednici u petak, 10. rujna 2021. u Širokom Brijegu.

Po uobičajenoj skupštinskoj proceduri zastupnici su, nakon usvajanja Dnevnog reda (nakon što je zastupnica Marija Lovrić predložila izmjenu dnevnog reda u smislu uklanjanja 5. Točke što zastupnici nisu usvojili), i Zapisnika s prethodne sjednice, postavljali zastupnička pitanja te davali primjedbe i sugestije. Predstavnik ministarstva Zdravstva, rada i socijalne skrbi podnio je Izvješće o stanju u Županiji Zapadnohercegovačkoj po pitanju pandemije uzrokovane COVID-om 19.

Na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Ivan Jelčić razmatrano je ukupno 10 točaka od kojih su (uz prethodno navedene tri gore u tekstu) dva Prijedloga Zakona, tri Prijedloga Odluke te dva Prijedloga Zaključka o usvajanju Izvješća.

Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Zapadnohercegovačke županije (skraćeni postupak), obrazložila je predstavnica Ministarstva unutarnjih poslova Vedrana Majić. Ovaj Prijedlog Zakona usvojen je s dva glasa suzdržana (Marija Lovrić i Darko Kvesić) nakon što su zastupnici potaknuli raspravu.

Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o koncesijama (skraćeni postupak), zastupnicima je približio ministar gospodarstva Dario Sesar. Zastupnici su također i o ovoj točki Dnevnog reda iznosili niz upita te su otvorili raspravu oko predmetnog Prijedloga Zakona. Usvojen je s dva glasa suzdržana – Marija Lovrić i Željko Dragićević.

Prijedlog Odluke o usvajanju Plana zaštite od požara Zapadnohercegovačke županije zastupnici su usvojili jednoglasno.

Prijedlog Odluke o očitovanju na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o načelima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine usvojen je uz jedan suzdržan glas (Marija Lovrić), nakon obrazlaganja ministra Kristijana Zovaka.

Prijedlog Odluke o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom Zapadnohercegovačke županije za 2021. godinu za tekuće prijenose za političke stranke za razdoblje srpanj-rujan 2021. godine, usvojen je jednoglasno.

Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o Javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o prostornom uređenju obrazložio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Miroslav Ramljak te je nakon rasprave usvojen jednoglasno kao i Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o Javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o građenju, priopćeno je.

Skupština ZHŽ

Glas naroda

Sta je reci,Zvonko Jurišic se usutio od kada mu HDZ profesionalizirao mandat ili se onako sporadicno javi kao praba "konstruktivna" oporna.

Radi ovih 20ak uhljeba protjerano preko 10.000 Hrvata s obiteljima a ovi kradezeovci nemaju nikakva stida niti obraza otić na misu

Vidi nam predsjednika skupštine jelčica ,toliko je podigo herag izmišljenu agenciju ,da ga je toni namontira umjesto predsjednika skupstine ,sad možes vratit kredit za stan ,za ,mandat,a i ministar mupa kupio stan os Martine Mlinarevic 200 KW koji uhljebi sve banda do bande hrvatska ima uskok nama fali poskok

Skupština ZHŽ usvojila izmjene Zakona o koncesijama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari