Održan okrugli stol o zaštiti okoliša na području ZHŽ

ljubuski.info

Jučer je u Gradu Ljubuškom upriličeno održavanje događaja "Okrugli stol" u sklopu projekta "YOUth Drive".

Na događajima se potpisuju Sporazumi sa svim dionicima o razumijevanju i podršci u provođenjima politika i održivosti projekta "YOUthDrive", a nazočni su svi relevantni dionici koji su aktivno sudjelovali kroz čitav proces provedbe aktivnosti projekta vezanih za zaštitu okoliša.

Kvalitetnom suradnjom svih relevantnih dionika iz različitih sektora, stvorio se čvrst temelj koji doprinosti jačanju umrežavanja, a što je rezultiralo kvalitetnijom i ažurnijom brigom za okoliš. Stoga, aktivnosti poput ovih će biti od velikog značaja na putu ka ostvarivanju zadanih ciljeva projekta, a na kraju i ciljeva lokalne zajednice Zapadnogercehovačke županije glede zaštite okoliša.

Ovakvi događaji su se pokazali kao vrlo bitni za podizanje svijesti, te uključenost lokalne zajednice koja će biti ključna u budućnosti za borbu i očuvanje okoliša. Aktivna uključenost svih dionika u sudjelovanju kreiranja održivog sustava zaštite okoliša je jedan od ciljeva projekta "YOUthdrive".

Ovakvi i slični projekti, uz potporu Europske unije, čine veliki iskorak prema jačanju i uvezivanju svih sektora u cilju kvalitetnog i konkretnog djelovanja u akcijama zaštite okoliša, te stvaraju jedan novi prostor za zajedničko djelovanje i doprinost održivom razvoju Županije.

Na službenoj stranici projekta "Naša priroda", lokalnoj zajednici i pojedincima je omogućeno pratiti sve novosti vezane za projekt, kao i da se aktivno uključe u pitanja rješavanja okolišnih problema.

U cilju podizanja svijesti kod mladih o pravilnom zbrinjavanju otpada i zaštiti okoliša u prekograničnom području Crne Gore i BiH (Županija Zapadnohercegovačka i Bokokotorski zaljev), projekt "YOUthdrive" s preko 230.000 eura financira Europska unija, a provode ga partneri na projektu, nevladine organizacije "Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH" iz Širokog Brijega (BiH) kao nositelj projekta, i "Naša akcija", sa sjedištem u Kotoru (CG).

Eko ZH

Glas naroda

Gradonačelnik bi migao čuvat okoliš tako da manje voza službeni auto u privatne svrhe.

Zašto, onda to znači da je njegovo ugašeno pa ti za okoliš dođe na isto, ta nemere dva odjednom vozit.

E nek si mu odgovorio ta neće jašit na magarco

Čuvat budžet

Eto mene vraćam se iz Nemačke da kupim smeće ko mi u Nemačkoj,To sam ovdje dobro Usavršijo mislim da ću biti od Koristi.

Vozaće di oće i kad oće ješće po njegovu guštu jer je to zaslužio

Nek gradonacelnik kaze ujcu da zatvori septicku jamu u Tribcu.Susjedi nemogu zivjeti od smrada.a on se hvali da mu je necak gradonacelnik i da mu nemoze niko nista.e pa gradonacelnice opravdaj svoju funkciju i rijesi stvar..kao i ona plastika iz plastenika sto je pobacana uz put a zna se cija je..

Blaženi među ženama.
Blagoti mu se.

Sračunajte,
Neka on i kvesko svaki dan potroše po 40km goriva to dođe 80km×31dan(2480km mjesečno).
2480km mjesečno puta 12 mjeseci 29.760km, potroše samo ta dva parazzita i kažete zaslužuje.
Sa čijim parama

U svakom slučaju od rata smo mogli imati pozlaćene ulice, ali nitko se ne bavi sa ovina sto uživaju na naš račun.
Kad kažem naš račun, narod bi morao bit svjestan da oni ne proizvode pare, nego ih mi tj. narod punimo parama.

Ti si sigurno završio fakultet matematike haha ovo običnp pišu oni sa osnovnom

Youth drive. tj. kako u vrijeme pandemije najlakse nastaviti iseljavati mlado stanovnistvo

Kad već pričaju od okolišu neka provjere uz trebižat ugostiteljske objekte septičke jame, kanalizaciju itd.

Zašto naša ljubuška dica koja idu u srednje škole van našeg grada nemaju subvencioniran prevoz , jel oni nisu ljubuška dica ili!!!!

Uz Trebizat je napravljen ekocid. Betoniranje obale, septicke jame. Trebizat je nepovratno narusen. Katastrofa s dugorocnimm posljedicama.

Brinete se o okolišu, a ne znate se pobrinut ni za stanovništvo! Kao prvo, vodovod vam je katastrofa, na stranu što vam je voda preskupa, da je barem ima redovno, covjek bi pregrmio cijenu! Nego cijelo ljeto vam rade prskalice i prscete park i zelene povrsine, stanovnicim ovamo slab pritisak ilk uopce nemaju vode! Cijeli sedmi i osmi mjesec, da bi nakraju došao račun veći nego za ostale mjesece!
Po kojoj to logici? I laik vidi da ne može ista količina vode proteć kroz mlaz od 5mm u odnosu na normalni, a tek 90% vremena je nije ni bilo.
Markotić je bio direktor Parkova, pa nek to objasni!?
Da ne govorim da je nestaje svako malo. Ili osigurajte kvalitetnu vodoopskrbu ili dajte alternativni način, majke ti, dodje mi da u zgradi napravim čatrnju

Održan okrugli stol o zaštiti okoliša na području ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari