ZHŽ dobila bicikle za turističke svrhe

ljubuski.info

U prostorijama Općine Posušje u ponedjeljak je upriličeno potpisivanje poslovno-tehničkih ugovora između Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije, gradova Široki Brijeg i Ljubuški, te općina Posušje i Grude.

Ovim ugovorima partnerima se ustupaju bicikla koja su nabavljena u okviru projekta Cycling Rural i bit će korištena u turističke svrhe, a sve u cilju promocije i razvoja cikloturizma u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Svakom partneru kroz projekt je dodijeljeno po pet bicikla za brdski biciklizam koja će se iznajmljivati svim zainteresiranim građanima, a lokalni biciklistički klubovi moći će ih koristiti za natjecanja i različite biciklističke događaje.

Isto tako, na četiri lokacije u navedenim lokalnim zajednicama postavljene su postaje za popravke bicikla s potrebnim alatom i mogućnošću punjenja baterija za bicikl, mobitele i slično, koje su također financirane sredstvima Europske unije.

U suradnji s lokalnim biciklističkim klubovima u navedenim gradovima i općinama, svim zainteresiranim bit će omogućen najam bicikala, kao i korištenje usluga ciklovodiča certificiranih kroz obuke u projektu Cycling Rural.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti u okviru projekta prekogranične suradnje "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - Cycling Rural", financiranog od strane Europske unije.

Kako je istaknuto, sve završene aktivnosti doprinose i uvođenju standarda kvalitete "Bike Friendly Concept", što će poboljšati turističku ponudu cijele regije i izravno doprinijeti povećanju aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Zapadnohercegovačke županije.

Projekt "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - CyclingRural" je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta je 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura bespovratnih sredstava.

Partneri na projektu su Ured Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG), stoji u priopćenju.

Glas naroda

Jada .ogati.

Lako ti je dok je ovi bespovratni sredstava ali jednom će nas služit pa će zatvoriti česmu.

Trebali bi naši vrli političari, umjesto službenih auta, vozit bicikla, da prerade sve one ručkove i janjetinu (osim ovih mršavih)

Brdske bicikle ćete iznajmljivat građanima, turistima, a nigdje biciklističke staze!! Ili planirate da nekog satare auto ili da biciklo natovari u auto, pa ode u "brda", čitaj na bajer i tu vozi.

S obzirom da ste osigurali mogućnost punjenja baterija za bicikle, čovjek bi pomislio da je riječ o električnim biciklima, kad tamo ...?

Bože dobro nisu dobili tvornicu,da daju kruh u ruke,a oni bicikla zabava za dangube,Bože nas obrani od ovakvih senzacija....

Oni pomažu samo "turizmu", nema zvornica, premještene u Kinu

ZHŽ dobila bicikle za turističke svrhe
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari