Okončana trodnevna međunarodna likovna kolonija u Ljubuškom

ljubuski.info

Jučer je na Vodopadu Koćuša, izložbom slika, okončana trodnevna tradicionalna međunarodna likovna kolonija u Ljubuškom - "Eko likovna kolonija na rijeci Trebižat".

Organizatori navedene likovne kolonije su JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, Grad Ljubuški i Likovna udruga "Brijeg".

U ime organizatora svim sudionicima - njih 30, kao ujedno i svima onima koji su dali svoj obol da i ovogodišnja likovna kolonija bude uspješna, riječi zahvale uputio je Ivan Bebek, ravnatelj JU "KŠC" Ljubuški.
Hvala svim slikarima iz BiH, Hrvatske i Danske što su se odazvali našemu pozivu za sudjelovanjem na "Eko likovnoj koloniji na rijeci Trebižat", a ujedno čestitam na zaista prekrasnim slikama koje su nastale na istoj. Hvala Gradu Ljubuškom, Fondaciji za glazbenu, scensku i likovnu umjetnost FBiH, Ministarstu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ, Vodenom parku Koćuša, Julius Meinl-u, Hercegovina Go, kao i svim drugim dobrim ljudima što su podržali likovnu koloniju i doprinijeli uspješnosti iste, istaknuo je Bebek.

Podsjećamo, ovogodišnja likovna kolonija upriličena je na nekoliko značajnih kulturno-prirodnih lokacija u Ljubuškom - na Kuli te vodopadima Čeveljuša i Koćuša.

Na istoj je sudjelovalo 30 slikara iz BiH, RH i Danske koji su oslikali blagodati rijeke Trebižat, kao ujedno i druga prirodna i kulturna bogatstva Grada Ljubuškog, kojima isti obiluje.

Prvog dana, u četvrtak 26. kolovoza, slikari su posjetili muzej i galeriju "Majka" u samostanu na Humcu, potom Kulu te Čeveljušu.

Drugog dana, u petak 27. kolovoza, sudionici likovne kolonije, premda su trebali slikati na Vodopadu Kravica, poradi kišovitog vremena na žalost nisu, već su slikali na Vodopadu Koćuša

Trećeg dana, danas - u subotu 28. kolovoza, sudionici su slikali na Vodopadu Koćuša, na kojoj su ujedno, u večernjim satima, izložili slike nastale na ovogodišnjoj likovnoj koloniji te su svi posjetitelji bili u prigodi vidjeti iste.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari