GP BiH za 6 mjeseci zabilježila 83 kaznena djela u vezi s drogom

ljubuski.info

Granična policija BiH zabilježila je u prvoj polovici ove godine 83 kaznena djela u vezi s drogom, nadležnim tužiteljstvima podnesen je 71 službeno izvješće, a prijavljeno je 88 osoba.

Od tog broja, njih 81 je državljanin BiH, četiri su državljana Hrvatske, dva državljana Austrije i jedna nepoznata osoba.

Kod nadležnih sudova prekršajno su procesuirane 32 osobe za počinjena 32 prekršaja, rečeno je u Graničnoj policiji BiH.

U izvještajnom razdoblju otkriveno je više od 38 kilograma marihuane, te manje količine drugih vrsta droge kao što su heroin, kokain, ecstasy, amfetamin i drugi narkotici.

Pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH 15. srpnja su na području mjesta Dračevo, općina Čapljina, u operativnoj akciji "Žetva" otkrili zasad indijske konoplje.

Tijekom pretresa, pronađeno je i oduzeto više od 80 stabljika indijske konoplje, a zbog počinjenja kaznennog djela neovlaštena proizvodnja i promet droga uhićene su dvije osobe, oba državljani BiH.

Pripadnici Središnjeg istražnog ureda, Odsjek za prikrivene operacije, 25. srpnja su u jutarnjim časovima na području Velike Kladuše uspješno realizirali operativnu akciju "Escobar", koja je usmjerena na razbijanje organiziranih kriminalnih skupina u vezi s neovlaštenim prometom droge, navodi se u priopćenju.

U toj akciji otkriveno je oko 6.000 stabljika indijske konoplje u namjenski izgrađenom kampu za proizvodnju i uzgoj marihuane, koja je distribuirana kako na unutarnjem, tako i na tržištu EU.

Pripadnici Granične policije su 1. kolovoza na području Gruda uspješno realizirali operativnu akciju "Marihuana", koja je usmjerena na borbu protiv neovlaštene proizvodnje i prometa droge.

Organiziranom akcijom pripadnika Postrojbe granične policije Gorica otkriven je zasad marihuane.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih materija, o svemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije i sudac za prethodni postupak Suda u ovoj županiji, koji su naložili pretres.

Tijekom pretresa je oduzeto 330 stabljika marihuane, veća količina speeda, sedam kilograma marihuane, dvije automatske puške, dva karabina, dva pištolja, razno streljivo, veća količina mobilnih telefona, vage i drugo.

Glas naroda

Kad će policija hapsiti one što prodaju kokain po Ljubuškom

Zar toga ima kod nas

to oni misle da je kokain

Love samo ove što uživaju šmrkajuć i duvajuć, te pokojeg kokošara, a velike ribe nesmiju oni blizu njih.

Kako rade svaka cast

Samo je pitanje vremena kada cemo jednoga dilerčića poslati u zatvor. Ime ćete znati ubrzo.

Ovo je dičija,milicija...

eto zbog droga nam uništi i raseli mladež a ne uvoz poljoprivrednih proizvoda i svega ostalog što se kod nas može proizvoditi

GP BiH za 6 mjeseci zabilježila 83 kaznena djela u vezi s drogom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari