Kakve simptome možete očekivati kada se zarazite, a cijepljeni ste?

ljubuski.info

Cjepivo protiv COVID-a djeluje, ali postoje i slučajevi zaraze kod njih.

Karlee Camme je, iako potpuno cijepljena Johnson&Johnson cjepivom, primijetila kako je izgubila miris i okus. Kada se prisjetila događanja, shvatila je da je danima prije pojave ovih simptoma osjetila jak umor, a dodatni su je simptomi uvjerili da se ne radi o običnoj prehladi.

Cjepiva su prema riječima stručnjaka jako učinkovita u sprječavanju pojave ozbiljnih simptoma, ali niti jedno cjepivo nije 100 posto učinkovito, pojasnila je dr. Lisa Adams, dekanica na sveučilištu Dartmouth.
Znamo da postoje i da će postojati slučajevi zaraze i kod cijepljenih pojedinaca, no sad smo u situaciji kada je vrlo malo virusa u opticaju. Isto tako kod tih će osoba oblik bolesti biti blag, dodala je.

Cjepiva postoje kako bi spriječila hospitalizaciju i smrtni ishod

Dr. Rochelle Walensky, direktorica Centra za kontrolu bolesti rekla je kako novi podaci govore da je 99,5 posto smrtnih ishoda kod osoba koje nisu cijepljenje. Od 157 milijuna osoba koje su cijepljenje samo je 733 smrtnih slučajeva. Oko 75 posto novih infekcija se javilo kod osoba starijih od 65 godina.

Paul Offit, direktor Dječje bolnice u Americi je dodao kako su cjepiva ipak ispunila svoj zadatak.
Cilj je cijepiva da vas zaštiti od bolničkog liječenja i smrtnog ishoda. Ako imate blagu infekciju, to nije ništa strašno, dodao je.

Simptomi infekcije kod cijepljenih osoba

Prema podacima se čini da su infekcije blage i često bez simptoma.

Masha Gessen, novinarka u The New Yorkeru, se također razboljela iako je cijepljenja. Bolest je bila blaga, a simptomi su uključivali curenje nosa, iritacije oka, umor, gubitak mirisa i okusa, ali su svi nestali unutar tjedan dana. Neki su prijavili i zatvor i glavobolju.

Nakon što je primio cjepivo Moderna, nakon dva mjeseca se razbolio i Travis Dagenais iz Bostona, koji je patio od simptoma sličnih prehladi, uz temperaturu, pa iako mu je bilo teško, najviše se pitao što bi se dogodilo da se nije cijepio.
Moramo razumjeti da je 94 ili 95 posto cjepivo sigurno, a ne 100 posto. Ne radi se o zaštitnom oklopu i nevidljivoj sili. Proći to što sam ja prošao je teško, ali ne mogu zamisliti što bi bilo da se nisam cijepio, dodao je.

Manje opasni za druge

Iako Camme i dalje ima neke od simptoma bolesti, sretna je što nije virus prenijela obitelji.
Moj se partner nije niti cijepio, i nije se razbolio, a spavali smo u istom krevetu. Stvar je u tome da se možeš razboljeti nakon cjepiva ali virus ne moraš prenijeti na bliske osobe i tako izbjeći osjećaj krivnje, za kojeg pretpostavljam da je grozan, dodala je.

Osobe koje su dobile COVID-19 iako su potpuno cijepljenje često imaju puno manje virusa u organizmu, što znači i da su manje zarazni, tako barem tvrdi studija provedena u Izraelu. Nekoliko studija je tako pojasnilo kako Pfizerovo cjepivo može biti i do 94 posto učinkovito kod prevencije asimptomatske infekcije šot će smanjiti rizik od prijenosa bolesti.

Večernji list

Glas naroda

Hocemi li i na ovom portalu u buduce redovno citati ovakve clanke i ispirati mozak ljudima.

Po nepismenosti tvog komentara dalo bi se zaključiti da ne znaš čitati.

Eto nek si ti pismen

A ispran je brate mili u većine, ne može se isprat ono čega nema.

Upravo tako

Haha nije prenijela svome covjeku koji je spavao s njom u krevetu! Tl vise govori o njegovom imunitetu nego o ucinkovitostu cjepiva

Po kojem to načelu nije prenijela, a ona imala iako se cijepila

Sponzorirani clanak,fuj

Mene interesuje mogu li umrit od korone a da nemam koronu toga me je naj više stra.

Moraš pajdo samo ako je njoj 20 i u pozi jahanja, a ti ko Miki malo šmrknija i betu proguta. Srce pimpla ko klip u motoru na punom gasu i najedamput rokne i gotovo. Ode ti 2m ispod zemlje i ako imaš više od 100kg da crvi imaju šta ist 2 god. I da nezaboravnim pazi se vijona jer nisko letaju.

Ti nisi normalan više s tim avionima.

Aahaa, pa ti nevidiš kako ovi vijoni letaju.
Letaju i praše.

Pa kako onda pada prljava žuta kiša ako nisu bacali nešto iz tih avijona...

od ljubavnice se ne dobiva corona,makni ove avione HDZkani sanjaju bjeg i avione iz avganistana,no još nije vrijeme ,polako

Nosite maske!
Održavajte distancu! Uozbiljite se!
Cijepite se!
Uvodit ćemo kazne! Ponašajte se sukladno naputcima stožera!
Orkestrirane su poruke koje jezivom snagom izviru a prodani dnovinari ih prenose!

Zanimljivo, nigdje ne vidim poruke - ojačajte svoj imunitet. Hodajte s radošću. Otkrijte čari pravilnog disanja. Maknite se od televizora.Maknite se s interneta. Plivajte u moru. Zaronite nekoliko puta, pročistit ćete sve dišne kanale u trenu. Ne živite pored mora? Otiđite do rijeke. Sjedite pored slapova i jednostavno - dišite. Upoznajte šume. Posadite stablo. Slušajte kako pjevaju ptice. Uzgajajte vrt. Višak voća i povrća podijelite svojim prijateljima.

Imamo goleme rezervoare zdravlja pored sebe, a ovce pred televizijom umiru od straha!

Uključi mozak
Isključi tv
Živi život ❤

Ravo

Ja primjećujem da je kod urednika portala došlo do zaokreta u razmišljanju jer samo prije pola godine nema šanse da bi objavio ovakav tekst.Nije mu nitko mogao ništa reći protiv vakcinacije, brisao je većinu komentara (znam jer je brisao i moje) koji su govorili protiv vakcinacije, a nikoga nisu vrijeđali i omalovažavali.Da bi bio pravi novinar uvijek obje strane trebaju imati jednak tretman.

Evo izbisao je i moj kom...gdje sam izjavio dasam imao kovid u12om mj.Vakcine obe dobio i sad opet imam kovid...i rekao ljudima da cjepivo nestiti i obrisao kom.

Sto puta bravo Klanjam se nekom pametnom napokon Bravo

Znaci ja i komšiničin covik smo sigur.?

A jes bona pitala konu ? Sta ona misli . Nako uz kahvu ?

Kakve simptome možete očekivati kada se zarazite, a cijepljeni ste?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari