Radne skupine za izradu kurikula održale sastanak

ljubuski.info

U četvrtak 19. kolovoza 2021. godine u Grudama održan je prvi sastanak koordinatora, voditelja i članova predmetnih radnih skupina zaduženih za izradu prijedloga predmetnih kurikula za osnovne škole, gimnazije i općeobrazovne predmete u srednjim strukovnim školama županija u kojima se nastava izvodi po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

Voditelj stručnog tima Mario Mikulić, pomoćnik ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa pozdravio je sve prisutne te se posebno zahvalio Ružici Mikulić, ministrici obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije, ministrici znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Gordani Nakić, ravnatelju Zavoda za školstvo Mostar Željku Ćoriću te Jadranki Bošnjak, ravnateljici Zavoda za odgoj i obrazovanje, koja je ujedno i menadžerica i koordinatorica ovog projekta.

Nakon uvodnih riječi i prezentacije - Kurikularnom reformom do kvalitetnog obrazovanja, slijedila su predavanja koordinatora.

Koordinator za područje prirodoslovlja i matematike dr. sc. Krešo Zadro članovima je približio kurikul iz Republike Hrvatske te je napravio analizu i usporedbu s kurikulima drugih država.

Koordinatorica za društveno-humanističko područje dr. sc. Marija Naletilić prezentirala je Zajedničku jezgru definiranu na ishodima učenja, dok je Ana Kordić, koordinatorica za međupredmetno i kroskurikularno područje članovima predstavila strukturu predmetnih kurikula.

Nakon predavanja započeo je rad po predmetnim radnim skupinama gdje su voditelji istih uputili članove u cijeli proces i strukturu te su analizirali postojeće nastavne planove i programe. Predmetne radne skupine zajedno sa svojim voditeljima i koordinatorima dogovorili su sljedeće korake i radne sastanke te je cijeli događaj završio u pozitivnom i motivirajućem ozračju.

Glas naroda

Jada, jada .ogati.

Ševo je kralj

Mario Mikulić zvani provizija 20posto,jel mu kućno kupatilo ok što ga je odradio sa renoviranjem OŠ Marka Marulića u Ljubuškom,lignjun tatin

Pa jašta, dok je svak uzeo svoj dio, nisu mogli ni cijeloj školi napravit fasadu, nego samo onom dijelu koji se vidi s ulice

Ma garenja veliki sa neškolovanom Ministricom jad do jada tuga do tuge

Što mučite narod kad znate skraćeni put za uspjeh, upopriko

Ovaj jad je u stanju izvući od zalizanog ono malo para iz proračuna da prepisuju hrvatske planove. Kupljene diplome rade kurikulum. Što prije ukinuti čupaniju koja je dozvolila da se ovakve i ovakvi naslikavaju i koriste stranku za uništenje obrazovanja, korištenje privelegija i punjenje svojih džepova bez duše i obraza.

Veselih li svatova

Jeli ovaj Mikulić studirao kod Ševe ili ??

Vidi glavurdi i mode razbacanih rukava i nevinašca u biloj suknjici, iz očiju iskače pitom

ja mislio neki potrčko u pučkoj školi a vidi ti on pomoćnik ministra. Dotakli smo
dno ljudi, niže ne može

Jadna mačko šnajderica i švalerka

A u jada majko mila.

Najbolji profesor sto je predavao u srednjoj

Kad je ova Bošnjak odslužila kaznu za namještaj u uredu?Ovaj portal ju je prija samo nekoliko godina posla na dugogodišnju robiju.E vala svašta

Ovo na slici nam intelektualna elita? E jada. A gospoja cosic, pardon bosnjak, ne zna ni naocale skinuti kad se slika, kultura na nivou.

Zašto bi skinula naočale ?

To su sunčane naočale za unutra. Kako je bilo puno sjaja i blještavila ostale. Često se iz očiju ljudi da iščitati puuuno

Zavist, ljubomora na nečiji uspjeh. Jadni ste i bespomoćni

Ovu u ćalama bi cijepio vrlo rado.

Šta znači kurikul?
Kako se to zove na hrvatskom?

Radne skupine za izradu kurikula održale sastanak
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari