Transferi za branitelje povećani za 3 milijuna KM

ljubuski.info

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Mostaru, donijela odluke o povećanju za ukupno 3.000.000 KM dva transfera planirana ovogodišnjim Proračunom FBiH Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, a namijenjenih za pomoć pripadnicima braniteljskih populacija.

Tako je transfer za sufinanciranje troškova pokopa i dženaza pripadnika braniteljskih populacija povećan sa 600.000 KM na 2.100.000 KM, a dodatni iznos je osiguran unutarnjom preraspodjelom sredstava Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, priopćeno je nakon sjednice Vlade.

Odluku o povećanju ovog transfera Vlada je donijela imajući u vidu povećan broj zahtjeva za troškove pokopa i dženaza pripadnika braniteljskih populacija.

S 1.500.000 KM na 3.000.000 KM povećana je i vrijednost transfera za pomoć u liječenju branitelja.

Dodatna sredstva su, također, osigurana preraspodjelom unutar resornog federalnog ministarstva. I ova odluka je donesena zbog povećanog broja zahtjeva za pomoć u liječenju pripadnika braniteljskih populacija (razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, kao i obitelj poginulih branitelja, umrlih ratnih vojnih invalida, obitelji umrlih dobitnika najvećih ratnih priznanja i odličja i obitelji umrlih razvojačenih branitelja).

Glas naroda

Oce sta za Ljubuski

Bolje da neće pare su za liječenje i pokop

Transferi za branitelje povećani za 3 milijuna KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari