Krajem rujna počinje probna proizvodnja keksa u čapljinskoj Lasti

ljubuski.info

Pripremni radovi za početak proizvodnje u čapljinskoj Lasti uveliko traju, a kako je kazao Petar Ćorluka, vlasnik firme, trenutno im dolaze strojevi te ih montiraju.

Kada montaža bude završena, što se očekuje krajem rujna, trebala bi početi probna proizvodnja keksa.
Kada budemo pri kraju priprema, raspisat ćemo natječaj za prijem radnika. Ne znam još koliko će nam ih trebati na početku, to će odrediti tehnološki proces, kao i potražnja na tržištu. Ići ćemo postepeno i u zapošljavanju i u proizvodnji, jer sve to opet treba prodati nekome, istakao je Ćorluka.

Kupovinom tvrtke u stečaju nisu se obavezali na zadržavanje bivših radnika, ali Ćorluka ne isključuje ni tu mogućnost ukoliko se oni prijave na natječaj i ispune sve uvjete.
Na početku ćemo proizvoditi samo keks, da vidimo kako će to ići, ali u narednom periodu imamo u planu i sadnju lješnjaka, koju ćemo organizirati u suradnji s kooperantima, kao i sadnju smokve, jer želimo imati i domaću sirovinu, kazao je Ćorluka.

Podsjećamo, Ćorluka je Lastu kupio krajem 2019. godine te da je tada najavio ponovno pokretanje proizvodnje. Najava se sada ostvaruje, a svi koji su nekada voljeli kekse iz Laste sigurno željno iščekuju njihov izlazak iz strojeva ovog nekadašnjeg giganta.

Glas naroda

Smokva nije jednogodišnja,ima se načekati.
Dobro ja da država daje poticaje.
Kad prodajemo naše,onda ništa nema cijenu.
Kad uvozimo,plaćamo lošu robu kao da je zlato.
Dok ne dodju na rod,ima uvoznih iz Turske.

PR mu radi neko nesposoban jer reklama može prodat samo jednom a kvaliteta i pristupacna cijena uvjek.Radi i šuti.

Gerilski marketing, nema šta

Treba mu bojkotirati proizvode sve dok se ne počne odnositi prema svojim radnicima okrutno. Da imaju pristojne place u proizvodnji kao i u svim zapadno-europskim zemljama i da se postuju sva radnicka prava. Da im ne daje otkaze bez najave. Brzo se covik bogati iz jednostavnog razloga jer ne plaća radnike koliko bi trebao.

Ne daje im on otkaz bez najave, nego njihovi uoravnici za ljudske resurse, kao da njega i briga! Što je firma veća, to je veći broj menađera i neradnika, na račun radnika. Znate onu priću o mravu što dobije otkaz?

Najbolji proizvod su štrudle od smokve samo da cijenu bude 1KM

Bez strudli i kolača se more

Kako bi Marija Antoneta rekla, ako nemaju kruha, neka jedu kolače

Kupuje se file umjetni iz Turske u kantama kakve smokve domaće kakvj bakarači,najradije bi on zaposlio robote da nisu skupi jer on pravi pare srbi ne jadna sirotinja za 770 km da prezivi cili dan na nogama za 23 marke i eto on zapošljava dobar,nek se isprsi da im plaću 800 eur ßto mu neznači ništa samo bi svi pohitali tamo

Kad minimalna plaća u realnom sektoru bude 1500 km i tolika maksimalna u državnom doći će do promjena

Najbolje otić vračarin da nam srede primanja.Kad novce koje posjedujemo budemo sami ulagali u pokretanje proizvodnje a ne u kućetine,avutine,groblja,svakorazne derneke,tada će nami a i onima oko nas bit bolje.Kad u radne dane ,jutri a i prikodana,kafići budu prazni ,ko u svim naprednim društvima,onda će nam bit bolje i zarađivat će mo sami a ne čekat da nam neko dadne.

Nek se nesto zbiva neka ljudi rade i trose

Krajem rujna počinje probna proizvodnja keksa u čapljinskoj Lasti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari