Ljubuški drugi u ZHŽ po broju požara

ljubuski.info

Od početka godine na području Zapadnohercegovačke županije zabilježeno je 475 požara, od toga 164 šumska požara, 252 požara u kojima je gorjela trava i nisko raslinje, 22 požara na stambenim objektima i 38 drugih požara.

Podaci su to Civilne zaštite ZHŽ koji su istakli kako je broj požara veći u odnosu na proteklu godinu.

Važno je napomenuti da smo zabilježili 174 požara u kojima su bili ugroženi ljudski životi i materijalna dobra. Zbog vrlo nepovoljnih vremenskih prilika, u srpnju i kolovozu zabilježili smo također velik broj požara s kojima su se danonoćno borili naši vatrogasci uz pomoć mještana, članova GSS- a, pripadnika civilne zaštite, šumara, lovaca, članova planinarskih društava i drugih. U srpnju ove godine imali smo 151 požar (50 prošle godine), u kolovozu 89 požara (41 prošle godine). Najveći broj njih zabilježen je u Širokom Brijegu, zatim u Ljubuškom, Posušju, a najmanji broj u Grudama, navode iz CZ ZHŽ-a.

Unatoč posebnim uvjetima, vatrogasci uspješno rade svoj posao i odolijevaju velikim izazovima. Problem im, nažalost, predstavlja neodgovarajuća oprema.

Problem koji je već dugo prisutan su stara vatrogasna vozila koja su trebala biti zamijenjena novim ili novijim. Isto tako, imamo nedostatak vatrogasaca u požarnoj sezoni pa nam se događa da vatrogasci idu s intervencije na novu intervenciju koja zahtijeva žurnu reakciju, a da prethodnu nisu stavili pod kontrolu, ističu iz CZ ZHŽ-a.

Dnevni list

Glas naroda

Isti likovi pale svake godine samo sto očito nikome nisu interesantni vise....

Zanimljivo je da svake godine gore iste lokacije više napamet znamo , pa kaznite sve što pale vatru tokom lita, non stop negdi dimi nije se samo zapalilo sigurno.

barbikini uhljeb vatrogasci samo zimi mogu roštilj ugasit ,no bitno je da su uhljebljeni a požar gase rvacki kanaderi

Kupite dronove i snimajte tko pali i problem rinešen neće biti požara.

Taman bi nam uveli disciplinu trap a može i skeet...

Ni u čemu nismo prvi

Kolo vode bivši komunisti.

Ljubuški drugi u ZHŽ po broju požara
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari