Sindikalna potrošačka košarica skuplja za 27,45 KM

ljubuski.info

Sindikalna potrošačka košarica koju je Savez samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) izračunao za lipanj ove godine iznosi 2.070,79 KM i za 27,45 KM je skuplja od potrošačke košarice za prethodni mjesec.

Prosječna plaća isplaćena u Federaciji BiH za svibanj ove godine iznosila je 982 KM i za osam KM je niža od iznosa u prethodnom mjesecu. Pokrivenost sindikalne potrošačke košarice prosječnom plaćom je 47,42 posto.

Prilikom izrade sindikalne potrošačke košarice u obzir je uzeta prosječna plaća isplaćena u Federaciji BiH, te minimalni troškovi života četveročlane obitelji koju čine dvije odrasle osobe i dva djeteta, od kojih je jedno u srednjoškolskom, a drugo u uzrastu osnovca.

Potrošačku košaricu čine - prehrana (44,2 posto učešće u sindikalnoj potrošačkoj korpi), stanovanje i komunalne usluge (15 posto), higijena i održavanje zdravlja (6,6 posto), obrazovanje i kultura (5,8 posto), odjeća i obuća (14,5 posto), prijevoz (6,7 posto), te održavanje domaćinstva (7,2 posto).

U kategoriji 'prehrana' korištene su cijene iz tri trgovačka centra za 86 artikala. Kada je riječ o higijeni i održavanju zdravlja ubrojani su troškovi za 12 stavki, a za stanovanje i komunalne usluge troškovi za šest stavki, priopćeno je iz Službe za informiranje SSSBiH.

Glas naroda

Šta ovi računaju hahah?? Čuj potrošačka košarica 2 iljade maraka, pa po njima nas je više od dvije trećine trebalo bit na rubu gladi i podhranjeno

Ti očito živiš s ćaćom i materom, a ako si oženjen pomažu i punac i punica. Prosječna obitelj s prosječnim primanjima, bez ičije pomoći, jedva preživljava i čitavu godinu su u minusu.

ljudi u HDZju koji su uhljebljeni žive bolje od švicarske a ništa ne rade,staći nije ništa skupo njoj svaki dan kapi sa bankomata

Sindikalna potrošačka košarica skuplja za 27,45 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari