"Srce kao kninska tvrđava"

ljubuski.info

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović organizirao je prijem za ratne zapovjednike Domovinskog rata na kninskoj tvrđavi sinoć u 20 sati kojim je započelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Oluja".

Dobitnici odlikovanja, koja im je na prijemu na kninskoj tvrđavi u srijedu navečer predao predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović, redom su istaknuli kako su ponosni na ta priznanja.

Danas sam najsretniji čovjek na svijetu jer ovo je odlikovanje kruna moje vojne karijere, rekao je umirovljeni general- pukovnik Hrvatske vojske Mladen Kruljac.

To priznanje, istaknuo je, ne bi dobio da nije bilo 20.000 vojnika koji su tijekom Domovinskog rat prošli kroz Treću gardijsku brigadu.
Svoje odlikovanje posvećujem 369-orici poginulih pripadnika Treće gardijske brigade, 16 nestalih i svom pokojnom ocu, rekao je Kruljac.

Veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom, za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga RH predsjednik Milanović je odlikovao umirovljenog general-pukovnika Mladena Kruljca, umirovljenog general-bojnika Ivana Kapulara, umirovljenog general-bojnika Jozu Milićevića i umirovljenog brigadnog generala Zvonka Peternela.

Redom Nikole Šubića Zrinskog, za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu predsjednik Milanović je odlikovao Vojnu policiju Hrvatskog vijeća obrane i Postrojbu za posebne namjene Ludvig Pavlović Hrvatskog vijeća obrane.
Zahvaljujemo predsjedniku Milanoviću, Republici Hrvatskoj i svim onima koji nastoje pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini da osiguraju jednakopravnost i da se ispoštuje žrtva Hrvata iz BiH u stvaranju hrvatske slobode i osiguranju hrvatske samostalnosti, rekao je bivši načelnik Uprave Vojne policije HVO-a, brigadni general Zdenko Klepić koji je preuzeo to odlikovanje.

Podsjetio je kako je više od 200 pripadnika vojne policije HVO-a poginulo u ratnim operacijama te ovo odlikovanje ima posebnu vrijednosti za obitelji poginulih.
Temelj ovog odlikovanja je Splitski sporazum koji je regulirao sudjelovanje HVO-a, Armije BiH i Hrvatske vojske u zajedničkim operacijama, istaknuo je Klepić.

Zapovjednik Postrojbe Ludvig Pavlović HVO-a, umirovljeni brigadir Davor Dodig, koji je preuzeo odlikovanje, istaknuo je kako mu je danas "srce kao kninska tvrđava".
Zahvaljujem predsjedniku Milanoviću što je uvidio ulogu postrojbe Ludvig Pavlović HVO-a, ali i ulogu cijelog HVO-a u završnim operacijama Hrvatskih snaga, rekao je Dodig.

HINA

Glas naroda

Bravo predsjedniče, a adz (udbaše i [ * neprimjereno * ]ke hr naroda) neka je sram što se dosad ovo čekalo.

Čestitke Davoru on je to zadluzija za razliku od nekih izdajica

To ste vi

Popusti stim lažnim pusti nas da uživamo danas. Pozdrav za Vojnu Policiju i PPN Ludvig Pavlović

Ludvig Pavlović zna pravu istinu

Neka pati koga smeta, dosta više podjela hrvatski narode ujedini se: ljevi i desni, HV , HVO , dobri i loši , lažni i pravi , imamo državu za koju je krv tekla u potocima ali je imamo i nikom je nedamo.Tako je Davore ljudino i triba nam bit svima srce veliko .

Bravo Zoki!!!!Zagarantira si pobjedu u BiH!!!!?To nismo doživjeli u ovih 30 god HDZ e,vladavine.....

Ima jedna poslovica: Obećanje-ludom radovanje!

Davor I jesi ima srce ko tvrdava svaka ti cast tebi i svim suborcima ludvig pavlovića pozdrav gdje god bili zds.

Koja korist od odlikovanja postrojbi kad vojnici iz istih u RH nemaju baš nikakva prava po pitanju sudjelovanja, nikakav dodatak prilikom odlaska u mirovinu?
Da bi apsurd bio veći, zakon je ostavio mogućnost da obitelj ostvari mirovinu u RH, samo u slučaju suicida branitelja!
Naravno, mislim na one poštene branitelje koji nisu ranjeni, koji nisu lažirali ranjavanje, oni su zapostavljeni!

Nisu ovi ni išli radi prava, imaju ponos a to je tesko shvatiti

Pripadnici, Ludvig Pavlović, je priznat status Hv.Samo kroz tu postrojbu su se vodili neki ljudi koji nisu trebali voditi.Primjer Davor đugum kaze da je kroz postrojbu prošlo 2000 vojnika a Dodig veli 600.Darko Hrkač-Dara,nema sta jesti živi u Mostaru.Na procipu Kupres je spasio svoje ratne kolege da ne izginu svi.Te koje je spasio imaju oko 6000kn mirovine

Šta predlažeš.

"Srce kao kninska tvrđava"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari